Politikk

Ytterliggående og glade politikere

Nå skal København få nok en ”ordentlig moské”, denne gangen med utspring i den islamistiske bevegelsen Det muslimske brorskapet. Danske politikere gleder seg over utviklingen, som visstnok handler om et ønsket ”mangfold”. Er gleden et uttrykk for mangel på kunnskap?

Gjengitt med tillatelse fra Den korte avis

Det Muslimske Broderskab har en moské på Nørrebro

Af Helle Merete Brix

I det nye år får københavnerne en rigtig moské. Den kommer til at ligge i Haraldsgade-kvarteret på ydre Nørrebro. Helt præcist på hjørnet af Rovsingsgade og Vingelodden. Den får formentlig en tyve meter høj minaret. Den er dog kun til pynt – i hvert fald indtil videre. Desuden bliver der tilknyttet et kulturhus. I alt vil der blive plads til 700-900 mennesker i både moské og kulturhus.

Denne moské er den tredje moské i København, der er under planlægning. Den anden ligger på Mimersgade og er knyttet til Iran. Desuden bliver der arbejdet for at skaffe kapital til en stormoské på Amager.

Politikere glæder sig

Moskébyggeriet vækker glæde blandt flere fremtrædende politikere. Københavns beskæftigelses-og integrationsminister Anna Mee Allerslev skrev således på sin blog på Jyllands-Posten, at hun ”ser meget frem til at opleve Københavns nye moske, når den står klar i det nye år”.

Også overborgmesteren er glad: “København er en mangfoldig by. Det er en af vores store styrker, og i det ligger naturligvis også religiøs mangfoldighed. Derfor skal vi også have plads til kirker, synagoger, moskéer og andre bedehuse,” har Frank Jensen udtalt til Politiken.

Brødrenes moskéMen måske glæder politikerne sig for tidligt. For Dansk Islamisk Råd er en del af Det Muslimske Broderskabs netværk i Europa. Islamisk Råd skriver nemlig på deres hjemmeside følgende: ”Dansk Islamiske Råd er en selvejende dansk islamisk velgørenhedsinstitution som er medstifter af Unionen af de Islamiske Organisationer i Europa.”

Unionen af de Islamiske Organisationer er en del af Det Muslimske Broderskabs netværk i Europa. Det fremgår blandt andet af bogen ”The New Muslim Brotherhood in the West”. Den er skrevet af juristen Lorenzo Vidino, der er en international anerkendt ekspert i islamisme og politisk vold i Europa og Nordamerika.

Brødrene i Europa

Islamisk Råd reklamerer også på hjemmesiden for ”Det Europæiske Råd for Fatwa og Forskning”. Dette råd er ligeledes domineret af Broderskabet. Formanden er den 85-årige prædikant Yussuf al Qaradawi, der i april skulle have talt på Broderskabets store islamkonference uden for Paris. Men på grund af Qaradawis opbakning til selvmordsterrorisme med mere fik han ikke indrejsetilladelse til Frankrig.

Ekstremisten Qaradawi og de glade politikereUnionen af Islamiske Organisationer i Europa udsendte i den forbindelse en pressemeddelelse, hvoraf det fremgik, at det at nægte Qaradawi indrejsetilladelse var en fornærmelse ikke blot mod Qaradawi, men også mod muslimer i Frankrig, muslimer i Europa og muslimske retslærde. Qaradawi var, mente paraplyorganisationen videre i pressemeddelelsen, en ”fremragende retslærd”.

Videre forlød det, at Qaradawi er kendt for at gå ind for dialog, er moderat i sin indstilling og modstander af ”ekstremisme”. Sådan skriver man altså om en mand, der ikke blot bifalder selvmordsterror, men også støtter shariaens dødsstraf over homoseksuelle, mild omskæring af kvinder med mere. Allerslev og Jensen har et forklaringsproblem, hvis de stadig glæder sig over Københavns kommende moské.