Terrorisme og ekstremisme

Ordløs

Muslimer som konverterer til kristendommen regelrett slaktes i Tunisia, dette landet som var blant de aller mest liberale islamske statene før den arabiske ”våren”. En video dokumenterer en kristen ung mann som får hodet skåret av. Man ser at han ber forsiktig der hodet hans henger utfor en kant – kanten til graven som allerede er ordnet klar for han. Ikke et skrik eller en tåre fra den unge mannen. Jeg har knapt sett noe verre i hele mitt liv.

Hege Storhaug, HRS

Videoen ble vist på egyptisk fjernsyn nylig i et liberalt talk show, der verten spør om dette virkelig er islam. Saken er omtalt hos sappho.dk og som Raymond Ibrahim sier det: de som ikke orker å se videoen kan lese denne beskrivelsen:

A young man appears held down by masked men. His head is pulled back, with a knife to his throat. He does not struggle and appears resigned to his fate. Speaking in Arabic, the background speaker, or «narrator,» chants a number of Muslim prayers and supplications, mostly condemning Christianity, which, because of the Trinity, is referred to as a polytheistic faith: «Let Allah be avenged on the polytheist apostate»; «Allah empower your religion, make it victorious against the polytheists»; «Allah, defeat the infidels at the hands of the Muslims»; «There is no god but Allah and Muhammad is his messenger.»

Then, to cries of «Allahu Akbar!»—or, «God is great!»—the man holding the knife to the apostate’s throat begins to slice away, even as the victim appears calmly mouthing a prayer. It takes nearly two minutes of graphic knife-carving to sever the Christian’s head, which is then held aloft to more Islamic cries and slogans of victory.

Videoen er altså tilgjengelig i lenken til Sappho.dk over her. Jeg orket simpelthen ikke å legge den ut eksplisitt på rights.no. Hendelsen bør likefullt nevnes med tanke på den videre utviklingen som kan skje i den arabiske verdenen.