Terrorisme og ekstremisme

Norsksomalier arrestert i Kenya

Kenyansk politi skal ha arrestert en norsksomalier i en antiterroraksjon. Pågripelsen skal ha skjedd nær grensen til Somalia kort tid etter et bombeangrep mot en politipatrulje lørdag formiddag.

Hege Storhaug, HRS

Dette melder VG og Utenriksdepartementet bekrefter at en norsk statsborger er arrestert.

Nordmannen skal ha blitt pågrepet i byen Mandera, ved grensen til Somalia, ifølge lokale medier.- Vi kan bekrefte at en norsk statsborger er arrestert. Vi kjenner ikke til omstendighetene rundt arrestasjonen, sier underdirektør Frode O. Andersen i Utenriksdepartementet til VG Nett. Han sier at ambassaden nå jobber med å skaffe mer informasjon om saken.Omstendighetene er uklare, men pågrepelsen skal ha skjedd kort tid etter en bombe som rammet en politipatrulje lørdag formiddag.Det melder lokale medier, som skriver at det er uklart hva mannen gjorde i landet.- Vi mistenker at han hadde onde hensikter, sier en talsperson for kenyanske myndigheter, til en kenyansk nettavis.