Terrorisme og ekstremisme

Nye pågripelser i Frankrike

Fransk politi gikk til nye pågripelser av radikale islamister i morgentimene i dag i blant annet byene Marseille og Roubaix, der islamisme har fått godt rotfeste. Aksjonene skal fortsette utover dagen. Foreløpig skal minst 10 personer være pågrepet i aksjonene i kjølvannet av terroren i Toulouse i mars.

Hege Storhaug, HRS

Mohammed Merah’s terrorhandlinger kan bli et historisk veiskille i Frankrike, som også kan påvirke hvordan andre europeiske land vil takle fremveksten av islamisme. President Nikolas Sarkozy viser med tydelighet at republikken vil sette foten kraftig ned overfor krefter som er villige til å bruke vold for å fremme kalifatet på den franske republikkens territorium.

Fredag i forrige uke ble 19 personer arrestert. I dag aksjonerer igjen fransk elitepoliti, melder VG

I slutten av måneden ble fem militante islamister og muslimske imamer er deportert fra Frankrike etter at sju mennesker ble drept av en væpnet mann i Toulouse i mars.President Nicolas Sarkozy har gjort kampen mot ekstremisme til en sentral del av sin valgkamp.- De arresterte har en profil som ligner Mohammed Merah. De er isolerte individer som er selvradikaliserte, sier en kilde nær etterforskningen av saken.13 av de 19 personene som ble arrestert i forrige uke er satt under etterforskning mistenkt for terrorisme, opplyste den franske påtalemyndigheten tirsdag.