Terrorisme og ekstremisme

Danmark: Tre terrormistenkte arrestert

Tre unge menn er arrestert av Politiets Etterretningstjeneste på to ulike adresser i Storkøbenhavn i formiddag. En av de pågrepne er dansk statsborger. Flere ransakinger pågår nå på andre adresser.

Hege Storhaug, HRS

To av de arresterte har bopel i Danamrk, en 22 år gammel jordansk statsborger og en 23 år gammel tyrkisk statsborger, mens den tredje er en dansk statsborger bosatt i Egypt, melder Berlingske Foreløpig er de tre siktet for ulovlig besittelse av automatvåpen med tilhørende ammunisjon, mende mistenkes også for å ha vært under forberedning av en terrorhandling.

Tre unge mænd er fredag blevet anholdt af Politiets Efterretningstjeneste (PET) i forbindelse med efterforskningen af en terrorsag.

I en pressemeddelelse oplyser PET, at anholdelserne er foregået på to adresser i københavnsområdet. Der gennemføres fredag flere ransagninger på adresser i Storkøbenhavn i forbindelse med anholdelserne.

To af de anholdte har bopæl i Danmark. Det drejer sig om en 22-årig jordansk statsborger og en 23-årig tyrkisk statsborger, mens den tredje er en 21-årig dansk statsborger bosiddende i Egypten.

Mændene er foreløbig sigtet for ulovlig besiddelse af automatvåben og tilhørende ammunition, men mistænkes ligeledes for at have været i færd med at forberede en terrorhandling, oplyser PET, der nu vil kræve de tre mænd varetægtsfængslet.