Terrorisme og ekstremisme

Uønsket

”Denne Herren er ikke velkommen på fransk territorium." Det handler om Yusuf al-Qaradawi som ønsker å besøke Frankrike etter invitasjon Foreningen av Islamske Organisasjoner (UOIF), altså Frankrikes svar på Islamsk Råd Norge. Herren som ikke ønsker Qaradawi velkommen heter Nicolas Sarkozy.

Hege Storhaug, HRS

Qaradawi har rukket å bli 86 år, og er fremdeles politisk aktiv. Nå ønsker han seg til en konferanse i Frankrike, som arrangeres av nevnte UIOF i april. Sarkozy har i den anledningen kontaktet emiren av Qatar, der egypteren Qaradawi er bosatt. Frankrike er ikke det eneste landet som stenger grensen for Qaradawi. Det samme har USA og Storbritannia gjort, melder Kristeligt Dagblad

Jeg har sagt til Qatars emir, at denne herre ikke er velkommen på den franske republiks territorium, siger Sarkozy til fransk radio.Qaradawi, som er vært for et populært program på satellit-tv-stationen al-Jazeera, støtter de folkelige opstande i forbindelse med det arabiske forår i Tunesien, Egypten og Libyen, og han har iværksat en indsamling til fordel for den syriske opposition.

Han skulle have deltaget i UOIF’s kongres i Le Bourget nær Paris den 6. april sammen med den anerkendte egyptiske prædikant Mahmud al-Masri.- Jeg har sagt, at et vist antal af de personer, som er blevet inviteret til kongressen, og som har eller som gerne vil have synspunkter, der er uforenelige med republikkens idealer, ikke er velkomne, siger den franske præsident.Qaradawi har tætte bånd til Det Muslimske Broderskab i Egypten, hvor han selv blev fængslet som ung af Gamal Abdel Nassers regime.Han forlod Egypten i 1960’erne og er blevet beskyldt for at stå bag antisemitisme og hadefulde ytringer om homoseksuelle. Han har forbud mod at besøge USA og Storbritannien.

Ville den norske regjeringen takket nei til Qaradawi-besøk? Tja, det er jeg neimen meg ikke sikker på.