Vold og overgrep

Drept på bestilling?

I november 2010 ble Anni Dewani, født i den svenske byen Mariestad, drept under såkalt ”slumturisme” i Sør-Afrika. Anni, opprinnelig inder og hindu, var da nygift med den britiske inderen Shrien Dewani. En av ”kidnapperne” ble dømt til 18 års fengsel. Men var ”kidnapperne” alene om mordet? Det tror ikke sørafrikanske og britiske myndigheter. De mener ektemannen hyret morderne til å arrangere en kidnapping og et drap for rundt 15 000 kroner. Motiv?

Hege Storhaug, HRS

Anni Dewani var en suksessrik ung kvinne. Utdannet som ingeniør, jobbet også som modell, smellvakker. I 2010 inngikk hun ekteskap – etter gen vilje og initiativ – med den vellykkede indiskbritiske Shrien Dewani. Man skulle altså tro at alt var i skjønneste orden da paret dro på bryllupsreise i Sør-Afrika, som endte med det som har blitt fremstilt som en kidnapping av paret. Dehrien slapp unna, Anni ble drept med ett skudd i nakken.

De sørafrikanske gjerningsmennene hadde mer å fortelle domstolen enn at de drepte Annie. De ble betalt 15 000 rand (rundt 1,500 £) av Dehrien for å drepe Annie, sier de.

Dehrien har benektet forholdet fra første stund.

Daily Mail publiserer nå foto som kan tyde på at sørafrikanerne har snakket sant. Overvåkningsbilder tyder på at Sherien tre dager etter drapet betaler drapsmennene for mordet.

Stemmer det at Sherien drepte Annie, er det store spørsmålet hvorfor han drepte sin nye hustru.