Politikk

Gradvis innføring av sharia i Egypt

I et fjernsynsintervju legger Yussuf al-Qaradawi frem strategien for innføring av sharia i Egypt: Sharia skal innføres gradvis. I den første fasen skal folket oppdras i islams lære. I de fem første årene bør ikke straffemetode som avkapping av hender brukes. Folk skal videre konkret undervises i shariaens ”sanne lover”. Når islamistene klarer å sikre mat til de sultne, sikre utdannelse, helsetilbud til alle syke, hjem for de hjemløse, hustruer til ugifte menn – ”da kan vi diskutere straffen for tyveri,” ifølge Qaradawi.

Hege Storhaug, HRS

Jeg måtte trekke på smilebåndet da jeg leste Qaeadawis plan for islamisering av Egypt. Det var som et ekko fra Norge på midten av 90-tallet da Lena Larsen forklarte hvorfor det er rettferdig og humant å kappe hender og føtter av tyver: I den perfekte islamske staten har alle det de trenger, og hvis man likevel stjeler, er det legitimt å ty til amputasjoner som straffemetoder.

Dette ble uttalt i et fjernsynsprogram i NRK sammen med programleder Lisbeth Berg og en annen gjest, Unni Wikan. Nå er det jo slik at Larsen er gift med Basim Ghozlan, som setter Qaradawi aller høyest på lista over dem han beundrer. Qaradawi er ”et nydelig menneske” sa Ghozlan under et debattmøte, samme mannen som ikke klarte å ta avstand til Qaradawis våte drømmer om å bidra til å fullføre Holocaust med sine egne hender. Til Aftenposten i 2009 forklarte Ghozlan at han ikke forholder seg til Qaradawis politikk men til Qaradawis religiøse utlegginger. Heller ikke Islamsk Råde Norge klarte å ta avstand fra Qaradawis ønsker om et fullført Holocaust.

Det er Memri.org som har plukket opp intervjuet med Qaeadawi:

Yousuf Al-Qaradhawi: «I think [the shari’a] should be implemented gradually. This is a law of the shari’a and a law of nature. […]

«We should do things gradually. We should prepare the people, teach them. People have to learn. We have to make an effort to teach people the truth about Islam. […]

«People do not understand the shari’a properly. We have to teach people the laws of the shari’a and explain them, before anything else.

«I think that in the first five years, there should be no chopping off of hands. This period should be dedicated to teaching things.

«A transitional phase… This should be a period in which we teach people the true laws of the shari’a.

«When we find food for all the hungry, schools for all the pupils, hospitals for all the sick, homes for all those who want them, wives for all the bachelors – then we can discuss the punishment for theft. […]