Ytringsfrihet

Flemming Rose anmeldt for blasfemi i Pakistan

Tidligere kulturredaktør i Jyllands-Posten, Flemming Rose, er sammen med tre andre personer fra ulike land anmeldt for blasfemi i Pakistan. Det samme er Facebook-stifteren Mark Zuckerberg, og pastoren Terry Jones.

Hege Storhaug, HRS

Mark Zuckerberg er anmeldt for påstått blasfemisk materiell på Facebook, Rose for Muhammed-tegningene i 2005, og Jones for koranbrenning i Florida i fjor. Man kan tryggt si at ingen av dem bør drøemme om en charter-reise til «De renes land». Den danske ambassaden i Islamabad bekrefter anmeldelsene overfor danske BT.

Her fortæller man, at anmeldelsen skete i søndags i byen Jhang, hvor to advokater, efter at have set, hvad de fandt stødende materiale på internettet, indgav anmeldelsen mod bl.a. Flemming Rose.

Ingen på ambassaden ønsker at blive citeret, men vurderingen er, at anmeldelsen sker som en udløber af den massive opstand i Pakistan og Afghanistan, efter lokale forleden fandt forkullede rester af koranen på en Nato-base i Afghanistan.

Hvad de to advokater præcist har set på nettet, vides ikke. Anmeldelsen er skrevet på flere sprog og i hånden, så den danske ambassade har haft svært ved at tyde skriften.

Det er ikke første gang, at hverken Flemming Rose eller Facebook er blevet anmeldt for blasfemi i Pakistan. I september 2011 blev Facebook og Youtube meldt til politiet for at sprede hadefulde budskaber om islam. Retten i byen Lahore krævede desuden, at det pakistanske ministerium for information skulle blokere adgangen til Facebook og Youtube. Men det nægtede de pakistanske myndigheder.