Innvandring

30 000 somaliske barn til Sverige

Sverige har en somalisk befolkning på rundt 30 000 personer. Denne gruppens skal nå fordobles i løpet av to år, ved familieinnvandring av barn fra Somalia, forventer myndighetene. Ambassaden til Sverige i Addis Abeba skal påbygges, og flere saksbehandlere skal ansettes for å klare å ta av trykket som ventes. Bakgrunnen for masseinnvandringen av barn er en dom som gjør det enklere å få familiegjenforening.

Hege Storhaug, HRS

For om lag 10 år siden, ble det sagt under en samtale med dansker i København at det antakelig bare var et tidsspørsmål før broen til Malmö måtte stenges. Men forventet masseutvandring på sikt fra Sverige grunnet at veldferdsstaten kom til å knekke, igjen grunnet den ansvarsløse innvandringspolitikken. Jeg måpte og tenkte ”milde måne, det var da veldig!”

Det gjør jeg ikke lenger. Spørsmålet mitt i dag er hvordan vi i Norge skal møte en antakelig eskalerende innvandring fra Sverige i årene som kommer. Og spørsmålet mitt er om Stoltenberg og co følger med utviklingen i landet på den andre siden av Kjølen, med en arbeidsledighet som nærmer seg Helles og Spania, og planlegger politikk deretter.

Prognosen om rundt 30 000 nyinnvandrede somaliske barn er gjort av Migrationsverket.