Terrorisme og ekstremisme

Nye drapstrusler mot Stoltenberg og Støre

I natt rundt klokken 02, ble det på ny fremsatt drapstrusler mot Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre. Drapstruslene ble igjen lagt ut på den islamistiske facebookgruppen bak dagens demonstrasjon mot krigen i Afghanistan. Den unge mannen bak truslene presenterer seg selv med et portrettfoto og sier blant annet følgende: ”Fuck Stoltenberg, han burde dødd 22.juli, fuck Støre, drep han også.” HRS har informert PST.

Hege Storhaug, HRS

Profilen på facebookgruppen ”Demonstrasjon: Norske soldater ut av Afghanistan”, kaller seg Brazko Silver og presenterer seg med et portrettfoto der han poserer ved å vise frem en veltrent overkropp.

Truslene mot Stoltenberg og Støre fremkommer mot slutten av innlegget. Her heter det:

”Jeg kan si det rett ut, til helvete med jens stoltenberg, alle disse idiotiske politikerne deres, halvparten er overgrepsmenn. Resten ser ut som menn, siv, erna, kristin, shamener? Fuck stoltenberg, han burde ha dødd 22.juli, fuck støhre, drep han også. Fuck alt som har med demokrati å gjøre, dere har forpestet demokratiet.”

Innlegget åpnes med at trusselvideoen mot statsministeren, utenriksministeren og Kronprins Haakon tidligere denne uken, karakteriseres som ”et fattig videoklipp”.

Innlegget ser ut til å være slettet fra facebookgruppen. HRS besitter et skjermbilde av uttalelsene, som ble tatt 26 minutter etter publisering, og der to personer så langt hadde tilkjennegitt støtte til han som kaller seg Brazko Silver. På facebookprofilen hans heter det at han har gått på Sogn videregående skole og har kurdisk bakgrunn. Profilen er ikke preget av islamisme.

Det har ikke lykkes HRS å komme inn igjen på facebooksiden til Demonstrasjon: Norske soldater ut av Afghanistan.