Politikk

Nederland: Parti basert på islam søker makt

Kriminalisering av blasfemi. Begrenset ytringsfrihet generelt av religionskritikk. Nei til ekteskap mellom homofile. Bannlysning av (også) marihuana. Umiddelbart medlemskap for Tyrkia i EU. Stopp i støtte til Israel. Ingen restriksjoner på at muslimske menn importerer lavt utdannede hustruer. Dette er noen sentrale punkt i Partiet for muslimsk Nederland som satser på å vinne seter i parlamentet ved neste nasjonalvalg. Partiet er allerede inne i varmen i regionale parlament i eksempelvis Amsterdam og Rotterdam.

Hege Storhaug, HRS

”Hva tror du skjer med skjenketidende i Oslo den dagen bystyret har majoritet muslimske politikere?” Dette sa en sentral norsk politiker i en privat samtale for få år siden, og nei, vedkommende tilhører ikke den blå blokken.

Når man leser hovedpunktene i partiprogrammet til Partij Voor Moslim Nederland, Partiet for muslimsk Nederland, gikk derfor tankene til hva den norske politikeren bemerket. Her er hovedpunktene som det nederlandske partiet vil gå til valg på i 2015.

Criminalization of blasphemy
Free speech within limitations: speech that can be seen as insulting or offensive on religious grounds will be prosecuted.
Damage or destruction of holy texts for any religion to be criminalized by law.
Members of the party can also be non-Muslims.
Women and men are to be seen as equal under the law.
The party is to be based on the Islamic principle of Shura
All troops must be withdrawn from Iraq and Afghanistan
Turkey must immediately be made a member of the EU
Support to Israel must be stopped
Zero-tolerance for all drugs, including marijuana (currently tolerated under Dutch law)
No bans shall be set against the current practice of importing poorly-educated women as brides for Dutch Muslim men.