Statistikk

Navnet Mohammed også på topp på Romerike

I SSBs årlige navnestatistikk har navnet Mohammed i ulike stavevarianter tronet på toppen i flere år i Oslo. Nå følger to kommuner i Romerike opp, Nittedal og Lørenskog. Dette gleder Lørenskogs ordfører.

Hege Storhaug, HRS

I SSBs årlige navnestatistikk er igjen Mohammad i ulike skrivevarianter på topp i Oslo. På landsbasis ligger navnet på en 38.plass. Det nye i år er at også Oslos nabokommuner Lørenskog og Nittedal kan skilte med Mohammad på topp som det mest populære guttenavnet på nyfødte i fjor. Dette setter Lørenskogs ordfører stor pris på, melder Romerikes Blad

– Så flott. Det er kjempefint. Lørenskog er den tredje største innvandrerkommunen i Norge, og det er bare Oslo og Drammen som er større i forhold til folketallet. Vi er folk fra hele Norge og Hele verden i Lørenskog, og da er det ikke noe rart at mange heter Mohammad i kommunen. Det er utrolig artig, sier Tovan til rb.no.

Han ser på Mohammad som et helt vanlig navn.

– Mohammad finnes over hele verden, og vi er en del av verden. Noen heter Mohammad og noen heter Åge. Jeg heter Åge, sier Åge Tovan.