Terrorisme og ekstremisme

– La dem dø smertefullt

I går kveld ble det lagt ut en hjemmelaget video på facebooksiden bak den tillyste demonstrasjonen mot krigen i Afghanistan 20.januar i Oslo. Til bilder av Jens Stoltenberg og Kronprins Haakon er budskapet ikke til å misforstå: ”Å Allah ødelegg dem og la det være smertefullt.” Når et portrettbilde av Jonas Gahr Støre vises, heter det: ”Å Mektige, vis dem helvete, vis dem din vrede.” Stortingets administrasjon har gitt den islamistiske gruppen tillatelse til å demonstrere.

Hege Storhaug, HRS

Videoen som ble lagt ut i går kveld viser også kister med norske soldater drept i krig, og den avrundes med et norsk patruljekjøretøy i brann. Jeg kan vanskelig tolke budskapet som annet enn oppfordring til vold, som når det sies ”Stå opp! Sinnet har nådd det maksimale, hvor er din sjalusi, hvor er dine følelser?”

HRS vil varsle Stortingets administrasjon om saken.