Religiøse og politiske symboler

To års fengsel for ”burkamartyr”?

En kvinne i Frankrike risikerer to års fengsel ettersom hun nekter å forholde seg til forbudet mot ansiktstildekning, samt en klekkelig bot. Kvinnen skulle møtt for retten i dag, men ble stanset ettersom hun ikke ville åpne ansiktet. Kvinnens advokat sier han vil kjøre saken gjennom alle appellinstanser før han tar saken videre til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

Hege Storhaug, HRS

 

Kvinnen, Hind Ahmas, ble bøtelagt i september (105 £) for å ha brukt burka ved tre anledninger i Paris. Hun ble også ilagt 15 dagers samfunnstjeneste og kurs i det franske verdigrunnlaget. Hun nektet å utføre arbeidet og delta på kurset. Nå risikerer hun å bli den første kvinnen i Frankrike som ender opp bak murene grunnet Frankrikes forbud mot ansiktstildekning.

Etter at hun ble utvist fra sin egen rettssak i dag, sa hun følgende til media på utsiden av rettsbygningen: ”Jeg gjør det ikke (tar av meg burkaen, min merknad). Det er dommerne som trenger undervisning i statsborgerskap, ikke meg.”

’Burka martyr’ faces two years in Franch jail after wearing veil