Islam

Debatt: Human Rights in Islam

Klokken 17.30 i kveld går startskuddet for debatt om ”Human Rights in Islam. Just og unjust?”. Arrangøren er Islam Net, deltakerne er den egyptiske shariaeksperten Fadel Soliman, Lars Gule og Hege Storhaug. Det skal være 400 forhåndspåmeldte til arrangementet på Høyskolen i Oslo.

Hege Storhaug, HRS

I et møte i London nylig med Douglas Murray, den anerkjente britiske islamkritikeren ved Henry Jackson Society, uttrykte Murray misunnelse over at jeg skulle i debatt med en islamist, fordi etter hans erfaring stiller islamister nesten aldri til debatt med sekulære personer. Vel, jeg skulle mer en gjerne ha overlatt stolen min til den veltalende briten i kveld, da jeg raskt blir svimmel av å forholde meg faglig til folk som Soliman, som jeg debatterte med i Tromsø forrige torsdag. Likevel: Soliman kamuflerer seg ikke. Han går for plain sharia, som avkapping av hender for tyveri. Just og unjust? Det skal vi kanskje få svar på i kveld.

Ifølge facebooksiden til arrangementet skal hele 400 personer ha meldt seg på, langt de fleste unge muslimer. Det ligger således an til å ta islamtemperaturen på unge norske muslimer i kveld.

Jeg er i så måte ikke optimist på vegne av FNs universelle menneskerettigheter.