Islam

Wilders med bok om islam

Lederen av Frihetspartiet i Nederland, Geert Wilders, skriver bok om islams historie. Boken skal etter planen lanseres i USA i april neste år og deretter i en rekke andre land.

Hege Storhaug, HRS

Geert Wilders har i årevis levd med betydelig sikkerhetsopplegg rundt seg døgnet rundt grunnet krass islamkritikk. Sikkerhetssituasjonen hans blir nok ikke bedre av den annonserte boken, som omtales slik:

The work will examine the “true nature of Islam” and the worldwide battle against Islamisation. The populist politician claims Islam is not a religion, but an ideology:

“An ideology of hatred, of destruction, of conquest. It is my strong conviction that Islam is a threat to Western values, to freedom of speech, to the equality of men and women, of heterosexuals and homosexuals, of believers and unbelievers.”