Politikk

Hellig tvang (5): – Jeg finner dem uansett hvor de flykter

Han er drosjesjåfør av yrke, med tilleggstittel ”Dusørjeger”. Tahir Mahmood ble nasjonal kjendis i Storbritannia allerede tidlig på 90-tallet, fryktet av unge britiskpakistanske kvinner som bryter ut av tvangsekteskap, ufrihet og vold. Om de gjemmer seg i Storbritannia eller på det europeiske kontinentet, finner han dem uansett gjennom drosjenettverket, og bringer dem tilbake i foreldre og ektemenns klør.

Hege Storhaug, HRS

Gjennom 1980-tallet og frem til i dag har det vært et bredt politisk fokus på at nordmenn stenger innvandrere ute fra fellesskapet. Nå skal fokuset i integreringsarbeidet ytterligere styrkes i retning av at nordmenn diskriminerer og utestenger nye landsmenn og –kvinner. Dette kan vel med rette kalles å leve på en politisk livsløgn.

Les kapittel 5 i Hellig tvang. Unge norske muslimer om kjærlighet og ekteskap