Politikk

Hellig tvang (3): – Husk hvorfor vi kom til Norge, sønnen min

"Husk hvorfor vi kom til dette landet, sønn. Husk at vi kom for å tjene penger. For å skape en fremtid. Ikke for noe annet. Vi skal ikke ha noe med nordmenn å gjøre. Vi er pakistanere og det skal vi fortsatt være. Du skal jobbe og tjene penger til familien din her og til familien din i Pakistan. Og du skal gifte deg med den vi peker ut for deg. Vi vet best. Du har å gjøre som vi vil." Dette fortalte norskpakistanske"Abdullah" i 1998.

Hege Storhaug, HRS

På 1990-tallet skrev sosialantropolog Ruth Mandel rapporten «Andregenerasjon ikke-borgere – Barn av tyrkiske migrantgrupper i Tyskland», at disse barna oppfostres på myten om at «en dag skal vi dra hjem» (til Tyrkia). Foreldrene «repeterer i det uendelige» fraser som:

• «vi hører ikke hjemme her i Tyskland, det er bedre å leve i sitt eget land»

• «vi er utlendinger, fremmede her»

• ”i Tyskland er vi ikke hjemme: Tyrkia er vårt hjem. Vi er tyrkere»

Led kapittel 3 i Hellig tvang. Unge norske muslimer om kjærlighet og ekteskap