Islam

Frykter salafistene er på fremmarsj

Ekstremistgruppen Hizb ut-Tahrir har vokst seg stor i Danmark og kan samle tusener på sine møter. For få år siden så man ikke en eneste salafist i Københavns gater. Det gjør man i dag, og socialdemokraternes sosialbyråd i hovedstaden Lars Aslan Rasmussen er bekymret over utviklingen.

Hege Storhaug, HRS

-Salafistene i København er undervurdert. Slik lyder advarselsen fra sosialbyråden i København, Lars Aslan Rasmussen

Salafisterne i København er undervurderede.

Sådan lyder advarslen fra Lars Aslan Rasmussen, der er socialdemokraternes socialordfører på rådhuset.

Står tit på gadenJyllands-Posten fortalte i går om, hvordan salafister vil indføre sharia-zoner og bekæmpe demokratiet. Københavns Kommune har indtil videre identificeret ni salafister, der går på gaden og missionerer i Tingbjerg. I resten af København skønnes salafistgrupperne at have en kerne på cirka 50 personer samt nogle hundrede støtter, der går til studiekredse i miljøet.

– For fire-fem år siden så man ikke salafisterne, nu står de tit på gaderne, siger borgerrepræsentant Lars Aslan Rasmussen.

Integreringsrådgiver Mohammed Rafiq er enig. Han advarte – for døve politiske ører mot Hizb ut-Tahrir for et tiår siden, som har vokst seg til en stor bevegelse siden den gang. Rafiq frykter det samme vil skje med salafistene.

– Prøv at se på Hizb ut-Tahrir, som jeg advarede om for ti år siden. Dengang skulle vi have taget dem mere alvorligt. I dag er de vokset og kan samle flere tusinde mennesker. Det samme vil ske med salafistgrupperne, hvis de får lov, siger han.