Religiøse og politiske symboler

Burka og knytteneve

En 37 år gammel mann i Brussel likte dårlig at kona i burka ble stoppet av politiet og bedt om å identifisere seg. At ansiktstildekning er forbudt i Belgia, betydde tydeligvis ingenting for 37-åringen, som like godt slo til en av politibetjentene, fremsatte drapstrusler, og ba kona om å gå hjem.

Hege Storhaug, HRS

Etter at Frankrike og Belgia har innført forbud mot ansiktstildekning, har det vært forholdsvis rolig, det vil si langt de fleste har forholdt seg til forbudet. Ett unntak som har fått mye oppmerksomhet er to kvinner i Frankrike som var de første til å bli bøtelagt for å ignorere forbudet, og som sier de vil gå menneskerettighetsdomstolen for å omgjøre forbudet Nå rapporteres det om som må kalles en spesiell hendelse i Brussel. En mann kom spaserende med sin hustru – i burka – i et innvandrerdominert område av Brussel. Da politi stoppet dem og ba kona identifisere seg, ble han så rasende at han slo til en av betjentene, ba kona om å gå rett hjem, og drapstruet politiet dersom de oppsøkte kona på hjemmeadressen. Straffen for å bryte forbudet mot ansiktstildekning i Belgia er en bot på 137,5 euro eller fengsel i inntil syv dager. Det spørs om ikke denne mannen får en tilleggsstraff for vold mot politi.

A man struck a policeman in Brussels after the officer asked for the identity papers of his wife, who was wearing a full Islamic veil banned in Belgium, police said Wednesday.

Police said the man, 37, was detained for injuring the officer and his wife would be issued a fine for wearing the veil, according to Belga news agency.

The incident took place on Tuesday in an immigrant neighbourhood of the capital, two months after a ban on wearing clothes that hide the face, such as the burqa or niqab, came into force.

When police officers asked for his wife’s papers, the man became angry, hit one of them and told his wife to go home, a police spokeswoman said.

The man then issued death threats against the officers if they tried to approach his wife again, police said.

Belgium became the second European country after France to ban full veils on July 23. Other nations are considering similar legislation, including Switzerland, Italy and the Netherlands.