Politikk

Eid-fest i Folketinget

Den islamske fasdtemåneden ramdan er snart over, og avrundes med eid-festen. Som i fjor løfter muslimske parlamentarikere i Folketinget i Danmark festen inn på Christiansborg. En imam ved navnet Fethullah Gülen skal stå bak arrangementet, en imam som blant annet har oppfordret tilhengerne sine til ”å være gode venner med naboen, utdanne seg og få et god jobb i staten. På den måten overtar de makten. Ikke ved bruk av terror, men med økonomisk og politisk makt”. Skribenten Britta Mogensen er ikke begeistret for det arrangøren selv kaller for et ”politisk arrangement” ettersom religiøse arrangement på Christianborg ble forbudt i fjor.

Et kortere innlegg ble publisert i Information 22.august, mens dette opprinnelige innlegget ble publisert hos snaphanen.dk i går. Gjengitt md forfatternes tillatelse.

Ramadanfest på Christiansborg igen-igen

Af antropolog Britta Mogensen

Sidste år var det den generelle opfattelse, at det var Özlem Cekic (SF), der havde fundet på, at den islamiske fest efter ramadanen, eid, skulle afholdes på Christiansborg, og at Zaman Skandinavia finansierede gildet. Den samme opfattelse har vist været gældende i år, da det blev offentliggjort, at det i år ville være Arac Husseyn (S), der stod som vært for afholdelse af eid på demokratiets højborg med de samme glade givere.

Men den 20.8.2011 kunne Naser Khader imidlertid rive os ud af den vildfarelse. Han oplyste i ”Ugen på Spidsen” i TV2 News, at det skam er Zaman Skandinavia, som den odiøse imam Fethullah Gülen står bag, der er gildets vært, og at henholdsvis Özlem Cekic og Arac Husseyn blot er nødvendige mellemmænd for at kunne komme ind på Christiansborg. Imam Gülen er i øvrigt ham, der opfordrer sine tilhængere til ”at de skal holde sig gode venner med naboen, uddanne sig og få et godt job i staten. På den måde overtager de magten. Ikke ved hjælp af terror, men med økonomisk og politisk magt”. Han er ikke så dum, den imam. Den tyrkiske journalist Ünsal Turan fortalte sidste år til BT, at ”i skyggen (dvs. bag ved Zaman Skandinavia) står den uhyggelige islamistiske sekt, der ifølge en hollandsk dokumentar kalder sekulære vesterlændinge for ‘beskidte, blasfemiske vantro’”, og at ”Gülen-sekten forsøger at legitimere sig selv gennem det initiativ, som Zaman står bag på Christiansborg”. Ifølge ham er Gülen lige så farlig som andre radikale, islamistiske organisationer.

Naser Khader udtrykte ligeledes undren over, at netop Arac Husseyn var mellemmand, da han er alevit og derfor ikke holder ramadan. Tja, men derfor kan han jo godt være enig med imam Gülen i dennes opfattelse af alle os vantro. Og det har da ikke hindret de inviterede i at møde op, selv om de ifølge deres værter er ”beskidte, blasfemiske vantro”.

Sidste år protesterede Mogens Camre (DF). Det foranledigede Cekic til med den arrogance, som man kun finder blandt meget radikaliserede muslimer, at foreslå Camre – hvis han var utilfreds med islamismens indtog på Christiansborg – at forlade sit fædreland og slå sig ned et andet sted i verden. Denne himmelråbende frækhed afficerede bestemt ikke medierne og ej heller Cekics chef Villy Søvndal, som ellers nok kan tage store ord i sin mund om islamister, når han gerne vil være populær. Tør nogen tænke den tanke til ende, at Camre havde foreslået Cekic at forlade landet og rejse hjem til sit fædreland? Der findes næppe det do-good segment i Menneskerettighedsdomstolen, EU, FN, DRC, OIC m.v., der ikke havde ønsket at se hans hoved på et fad.

I venstresnoede partier, herunder SF, anses religion ellers for at være ”opium for folket”. Derfor kunne partiet naturligvis helhjertet støtte Kamal ’Oliver’ Qureshi, da han – samtidig med den islamiske (foreløbige) overtagelse af Christiansborg – krævede, at den traditionelle gudstjeneste ved Folketingets åbning skulle afskaffes. Det er helt i partiets ånd og kan næppe anfægtes. Men et krav om afskaffelse af danske traditioner perspektiveres af den samtidige invadering af Christiansborg af en islamistisk organisation, hjulpet ind af fundamentalistiske muslimer og muliggjort, fordi de er folketingsmedlemmer. Dette dobbelte angreb burde have fået en og anden i SF op af stolen – i hvert fald Søvndal, der blev berømt i Danmark på sin udtalelse om, at Hitzb ut-Tahrir kunne gå ”ad helvede til”. Det kan undre, at han lige netop langer ud efter denne gruppe, når han i sit parti ser gennem fingre med langt farligere ideologer.

I år var det Søren Espersen (DF), der protesterede, for reglerne var i mellemtiden lavet om, så det nu ikke længere var muligt at holde religiøs fest på Christiansborg. Troede han. Men Husseyn og Cekic er lige så røgede, som Espersen er speget, så festen blev nu kaldt et politisk arrangement. VOILA! – keine hexerei, nur behendigkeit. Så var der fri adgang. Den politiske dagsorden er vi mange, der hele tiden har været klar over, og vi har ikke taget fejl.

Cekic forfægtede det synspunkt, at ramadanfesten da selvfølgelig skulle holdes på Christiansborg, da det jo er ”danskernes hus.” Den lader vi lige stå og tale for sig selv. I stedet vil jeg anfægte, hvor meget huset er danskernes, al den stund, at det efter Enhedslistens militante afdelings overfald på tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen er blevet mere vanskeligt at komme ind på Christiansborg end på et El-Al fly.

Det første afslag blev i øvrigt i TV fulgt op af Cekic med en slet skjult trussel om, at næste islamiske fest skulle afholdes på Marienborg, statsministerens officielle bolig. Ja, hvorfor ikke, nu vi er i gang med at overlade landet vigtigste institutioner til islamisterne. Det manglede da bare. Alt andet ville være racistisk.