Vold og overgrep

Markerte bin Ladens død i Drammen – ble angrepet

En eldre mann ”feiret” bin Ladens død ved diverse plakater på sin lille rullestolbil, der han kjørte rundt på Bragernes torg i Drammen. Dette provoserte noen unge menn så mye at de gikk til angrep.

Dt.no melder at det oppstod tilløp til håndgemeng og bråk på Bragernes torg da mannen hisset på seg flere unge menn av utenlandsk opprinnelse i går ettermiddag. Årsaken til opptrinnet skal være at mannen i rullestolbilen hadde festet flere plakater og flagg på bilen sin, for å feire Osama bin Ladens død mens han kjørte rundt på torget. Ikke alle godtok en slik ”feiring”:

– En mann ble kraftig provosert av feiringen, og det førte til et verbalt sammenstøt mellom de to. Situasjonen ble løst uten dramatikk, og mannen i rullestolbilen ble eskortert bort fra stedet, sier politibetjent Mari Grindstuen.

Det samlet seg et stort antall forbipasserende for å overvære opptrinnet, og til sammen tre politibiler var til stede på Bragernes torg for å roe gemyttene. Ifølge et øyenvitne skal en av de aggressive mennene ha gått fysisk løs på rullestolbilen.

– Jeg så at en av dem slo i bilen hans med noe som liknet på en sykkellås, og at noe ble knust før vedkommende løp bort, sier øyenvitnet til dt.no.

Politiet bekrefter at mannen i rullestolbilen fikk knust et vindu på bilen sin, men synes å være av den oppfatning at mannen i rullestolbilen langt på vei har seg selv å takke:

– Vedkommende skal i forkant av opptrinnet ha vist fingeren til mannen som ble provosert, og som senere gikk til angrep på bilen. Han forsvant fra stedet før vi ankom, opplyser operasjonssentralen ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Politiet skal ha konfiskert et israelsk flagg fra mannen i rullestolbilen, hvilket får dt.no til å spørre om det ikke er fullt lovlig å markere holdningene sine i henhold til ytringsfriheten.

– Vi kjenner ikke til at noe er blitt beslaglagt, da har han isåfall fått det igjen. Vi fulgte mannen hjem til hans bopel, og det kommer ingen reaksjoner fra verken den ene eller andre parten. Saken er lagt død fra vår side, men det er nok ikke det siste stuntet vi ser fra vedkommende, sier politiet.

Dette virker en smule lett fra politiets side. Om vedkommende i rullestolbilen er aldri så mye en provokatør så legitimerer det vel uansett ikke bruk av vold?