Vold og overgrep

Jente steinet til døde i Ukraina

En 19 år gammel jente er funnet død, steinet i hjel. Tre unge muslimske menn er mistenkt for drapet. Jenta skal ha brutt islamsk lov, sier den ene av de arresterte. ”Lovbruddet” er at hun deltok i skjønnhetskonkurranse og trivdes i moteklær.

Hege Storhaug, HRS

Jeg har aldri sett noe liknende rapportert fra Ukraina eller områder rundt dette landet ved Svartehavet. Katya Koren ble funnet død i en landsby nær hjemmet sitt. Venner forteller at hun likte å gå i moteklær, og hun kom på syvende plass i en skjønnhetskonkurranse for ikke lang tid tilbake. Liket var nedgravd i en uke før det ble oppdaget.

Politiet etterforsker saken, og har tre unge menn i siktet. En arrestert, 16 år gamle Bihal Gaziev, sier til politiet at Katya hadde ”brutt sharialovene”, melder Daily Mail