Islam

Playboy + islam = full tenning

Å kunne posere naken i Playboy er nok ingen menneskerettighet. Å kunne leve uten trusler, endog drapstrusler, er en annen skål. Sila Sahin på 25 år vil nok måtte forvente seg ufrie tider fremover etter at hun poserte i Playboys siste tyske utgave. Den tyske etterretningstjenesten vokter nå trusselsituasjonen til den tyrkiskfødte skuespilleren.

Hege Storhaug, HRS

Den tyrkisk-fødte muslimske skuespiller Sila Sahin har skapt raseri blant fanatiske muslimer i Tyskland, som kaller Sahin for en «hore» og et «vestlig ludder» etter at hun poserte delvis naken i siste nummer av tyske Playboy. Ifølge BT er det islamister som rasler med sablene, men sannelig om jeg er helt sikker på at dette er en riktig betegnelse, da tysk TV spurte en eier av en kebab-forretning hva han ville gjort hvis Sila var datteren hans.

– Jeg ville dræbe hende. Jeg mener det virkelig. Det passer ikke med min kultur, svarede forretningsindehaveren.

Drap passer altså mannens kultur, ikke naken hud og kropp. Da fikk vi det bekreftet.

At etterretningstjenesten er koblet på saken, vitner om sakens alvor. For Sila.

Den tyske efterrentingstjeneste BND overvåger nu en række islamistiske hjemmesider, hvor der er blevet fremsat trusler mod Sahin efter hun ifølge islamisternes updates på hjemmesiderne har brag «skam over muslimske kvinder» og har «prostitueret sig selv for penge».

På hjemmesiden Jihad Watch er truslerne endnu mere direkte:

– Hun skal være meget forsigtig.

– Hun må betale, skriver to af de fanatiske muslimer.

Det Islamske Samfunn, antakelig tilsvarende Islamsk Råd Norge, har oppfordret til boikott av Sila som er landskjent etter suksess i en populær tv-komedieserie.

Nøkkelspørsmålet er hvorfor Sila gjorde noe så dristig som hun må ha visst ville frata henne frihet. Det var nettopp frihet som fikk henne til å stille opp.

Jeg har gjort det fordi jeg vil være fri, siger Silat Sahin, der betragter billederne som et opgør med de mange restriktioner, hun er blevet pålagt in sin barndom.

– De her billeder en en frigørelse fra min restriktive barndom. Jeg fik altid at vide, at jeg ikke måtte gå ud, at jeg ikke måtte gøre mig selv mere tiltrækkende, og at jeg ikke måtte have mandlige venner, fortæller Silat.

Man kunne jo håpe at dette ble oppfattet som en klar advarsel av muslimske foreldre: setter man døtrene sine i bur, kan Playboy bli de samme døtrenes valg.

Moren og resten av familien er også rasende på Sila, men hun får støtte av faren sin, også han skuespiller. Sila ber om tilgivelse og ønsker å komme hjem igjen. Det tror jeg hun ikke bør – uten vakthold.

Det meste af hendes familie er blevet rasende over billederne – kun hendes far har vist forståelse. Hendes mor har droppet al kontakt med sin datter.

– Min mor er stadig vred, det bliver endnu værre med mine bedsteforældre og mine tanter og onkler, siger Silat Sahin, der stadig taler med sin far, som også er skuespiller. Han er bekymret for reaktionerne fra det tyrkiske og det muslimske miljø.

– Jeg vil have at disse billeder skal vise unge tyrkiske piger, at man kan leve som man vil, siger den 25-årige skuespillerinde, der fortalte familien om billederne dagen før Playboy ramte kioskerne – og for åben skærm bad hun om overbærenhed fra forældrene.

– Jeg håber, I kan tilgive mig. Vær så søde at lade mig komme hjem, tryglede hun.