Islam

Pisket til hun ble bevisstløs

En 34 år gammel indonesisk kvinne ble pisket til hun mistet bevisstheten etter fredagsbønnen før denne helgen. Irdayanti Mukhtar ble idømt shariastraffen grunnet “nærhet” til en annen mann. Fire kvinnelige shariabetjenter bar den bevisstløse Mukhtar bort foran en ekstatisk forsamling som filmet barbariet med mobilkamera.

Hege Storhaug, HRS

I årenes løp har islamapologeter ofte pekt på Indonesia som eksemplet på hvor moderat og mild islam egentlig er. I tillegg har vi en akademiker som Bjørn Olav Utvik som fremhever hvor flott det er at kvinner begynner å få verv i Det muslimske brorskapet – også visstnok et tegn på at gode krefter er i fremmarsj. Den samme mannen mener at islamistiske krefter ikke er ”bakstreverske”. Tilfellet Mukhtar som ble pisket etter at bønnene har gjennomført sist fredag, vitner om en annen virkelighet. Der islam praktiseres etter koranens forskrifter, der vinner vold og barbari frem. Og kvinnene er med på det.

Mukhtar ble dømt for ”nærhet” til en mann. Hun ble observert sammen med en mann som ikke var hennes ektemann eller nære slektning i sitt eget hus, visstnok på soverommet, ifølge naboer. Hva Mukhtar og denne mannen gjorde i Mukhtars hus, er visstnok ikke kjent. Likevel var observasjonen av de to nok til å dømme både Muhtar og mannen til pisking utenfor en moské for utenomekteskapelig forhold. Også to andre ble pisket sist fredag i samme by.

Det er interessant å observere at bøddelen, piskeren, gis beskyttelse: han er iført maske.

Irdayanti Mukhtar, 34, received nine lashes by Sharia Police for having a relationship with another man, even though she is said to be in the process of divorcing her husband.

The harsh punishment was meted out in front of a crowd of 200 people outside the Al Munawwarah Mosque in Jantho, Indonesia. The jeering crowd recorded the brutal beating on their mobile phones and camcorders and shouted for more beatings in the strict Muslim city. Mukhtar had been sentenced to the punishment the previous day by a Sharia court where prosecutors said that she was guilty of being in ‘close proximity’ to another man. Under Sharia law the offence carries a maximum beating of nine strokes with a cane or a minimum of three. Neighbours had seen Mukhtar with the man and had barged in on her while the couple were in her bedroom, although it is unclear what they were actually doing. The mob then dragged them to the local police station to be charged. It is believed Sharia Police are also investigating a claim that Mukhtar was molested by the crowd before they took her to be charged.Shortly after the caning on Friday Mukhtar passed out and had to be taken to hospital for treatment. She was one of four people, including the man she was caught with, to be caned for extramarital affairs.