Terrorisme og ekstremisme

München: åtte tiltalt for oppfordring til hellig krig

I går åpnet en rettssak mot åtte kvinner og menn tiltalt for å bruke internett til å spre islamistisk propaganda, som å oppfordre til hellig krig og terror. De åtte er også tiltalt for å ha publisert videoer der folk henrettes. Materialet er hentet fra al-Qaidas propaganda i tillegg til at de har produsert og distribuert eget material. De tiltalte risikerer inntil 15 års fengsel. Hva med Islam Nets konferanse til helgen i Oslo der foredragsholderne eksempelvis mener at steining er legitimt, og der en av deltakerne har bånd til al-Qaida?

Hege Storhaug, HRS

Da jeg leste denne nyheten fra Tyskland, gikk tankene til Fredskonferansen i Oslo førstkommende helg, der Islam Net har invitert foredragsholdere som er så ekstreme i sine synspunkt at flere er nektet adgang til land i vesten – men ikke til Norge. En av foredragsholderne har bånd til en terrorist som president Obama har gitt tillatelse til å drepe.

Her er foredragsholderne på Fredskonferansen:

Abdur Raheem Green: nektet adgang til Australia, sier at homofile skal steines til døde, fordi sharia sier så: Steining er til det beste for samfunnet.

Hamza Tzortsis: bånd til ekstremistgruppa Hizb-ut-Tahrir, og som tidligere har sagt: “We as Muslims reject the idea of freedom of speech, and even of freedom.” Tzortsis aksjonerte mot BBC som i programmet «British SchoolsIslamic Rules», avslørte at barn indoktrineres til å støtte straffemetoder som steining og amputasjoner. Da Hamza Tzortsis protesterte mot programmet, var det ikke for å benekte avsløringen. Nei, det var den sedvanlige argumentasjonen: Dere forstår ikke islam – dette blir tatt ut av konteksten.

Shaikh Hussain Yee: et av hans yndlingstema er å forklare oss andre hvorfor islam hater jøder og kristne.

Shady Alsuleiman: støtter eksempelvis steining til døden for utroskap. Alsuleimans moské i Sydney har invitert al-Qaedas Anwar Al Awlaki til å forelese for ungdom. Awlaki er den etterlyste terroristen som Obama har gitt CIA lov å drepe.

Er ikke dette å spre islamistisk og voldelig propaganda? Ville Tyskland latt disse herrene opptre for full scene på tysk jord, slik Norge tillater?

A trial of eight people accused of spreading Islamist propaganda over the Internet opened in Munich on Tuesday. Prosecutors say the defendents used Internet forums and blogs to call for a holy war.

Seven men and one woman are accused of inciting terrorism and releasing brutal videos of bombings and beheadings as part of the German section of a group known as the «Global Islamic Media Front.»

According to the federal prosecutor, the suspects published German translations of Al-Qaeda propaganda material as well as their own material on the Internet between August 2006 and March 2008, in order to attract new members and support for terrorist organizations abroad.

De tiltalte er unge, og noen av dem var mindreårige da skal ha begått kriminaliteten de er tiltalt for.

The defendants are now all between 18 and 30 years old, but some of them were minors at the time. Most had never met before the trial, relying on the Internet to communicate from their homes across Germany.

Attorney for the defense Nicole Lehmbruck said that the prosecution was making an example out of the young people.

«The prosecution obviously wants to show that young people, too, are responsible for the content of what they post online,» Lehmbruck said. «But we’ll see how the trial develops.»

A serious charge

Påtalemakten tar saken alvorlig, ikke minst relatert til at to amerikanske flyvere ble skutt i Frankfurt i forrige måned. Internett ses som det farligste verktøyet for internasjonal terror.

But the German prosecutor said he was disinclined to handle charges of inciting terrorism lightly, especially after a Muslim man suspected of having been radicalized shot two US airmen at Frankfurt airport last month.

«We see Islamist Internet propaganda as the most dangerous tool currently in the hands of Jihadi international terrorism,» said prosecutor Michael Bruns, «and that’s why we want to set a clear line in the sand.»

The defendants face a maximum sentence of 15 years, but four have already confessed and may be sentenced separately.