Terrorisme og ekstremisme

London – ekstremisters arnested

Frankrike innførte forbud mot ansiktstildekning i går. Det ble demonstrert mot forbudet samme dag, men demonstrasjonen kan ikke sammenliknes med støtteaksjoner i London, anført av en mengde ansiktstildekte kvinner. London lever vitterlig opp til klengenavnet Londonistan. Det bygger seg opp til en voldsom sivilisasjonskamp. Foreløpig fremstår det franske politiet som hjelpeløse overfor de ansiktsløse: hvordan håndheve forbudet? De kommende ukene blir avgjørende.

Hege Storhaug, HRS

En minimal gruppe demonstrerte ulovlig i Paris i går mot det nye forbudet i republikken mot ansiktstildekning. Demonstrasjonen utenfor den franske ambassaden i London var derimot av en langt større karakter. ”Sharia 4 France”, ”The Veil. Liberation from Man Made Law”, ”Niclas Sarkozy Go to Hellfire”, Our Peace is One, Our War is One & Our Honour is One,” sa plakater som svartkledde niqabkvinner poserte med. Synet av mørkekreftene er vitterlig av en annen verden. Det vitner om en voldsom sivilisasjonskamp under oppseiling på kontinentet. Kvinnene erklærer krig. De forteller at først den dagen islam dominerer blir det ”fred”.

Det forteller også at antallet betyr noe: jo flere kvinner med ansiktstildekning, dess mer ubehag blir det å forby uniformen. Nettopp derfor burde Europa for lengst takket nei til mobile fengsler. Man har sovet i timen. Nå er det pay back time.

David Cameron tok et oppgjør med multikulturalisme og ekstrem islam tidligere i år. Mitt tips er at statsministeren ikke våger å røre sløret – verken hijab på barn i skolen eller uniformen til de ansiktsløse. Cameron er nok godt informert om ekstremismens betydelige utbredelse i muslimske miljø i Storbritannia. Han vet nok at å innføre forbud vil oppfattes som krigserklæring. Men ”de” har allerede erklært krig. Som tidligere straffedømte hatpredikant Abu Izzadeen som i går ildnet burkakvinner og skjeggete menn til kamp mot frihetsverdier, til kamp mot nasjonalstaten som ivaretar deres grunnleggende behov. Det hele er surrealistisk. Hvilke voldsomme problemer Europa har laget for seg selv. Se for deg den dagen vi vitner liknende demonstrasjon i Oslo. For hvorfor skulle ikke vi følge i de samme fotsporene? Hvorfor skulle vi få til hva ingen andre land klarer: en verdimessig assimilasjon av nye borgere?

Ytterliggående krefter skaper ytterliggående krefter på motsatt side. Norwegian Defence League demonstrerte 9.april i Oslo. Motdemonstrantene var langt flere: Blitz, Antirasistisk senter, SOS rasisme. SOS rasisme gikk fra hotell til hotell i Oslo sentrum for å finne fiender de kunne hamle opp med. Ytterste venstre får nå en renessanse: de skal utnytte den feilslåtte politikken overfor radikal islam til å sette sin agenda. Det er buisness det handler om.

I London så man det samme: en allianse høyreorienterte nasjonalister demonstrerte sammen med militante feminister. På motsatt side befant de ansiktsløse seg.

De ansiktsløse vet å bruke riktig terminologi. ”Mennskerettigheter”, sa en ung muslimsk kvinne i Paris, mor til to barn.

‘We view this ban as an assault on our human rights, and those staging counter demonstrations are solely here to cause trouble,’ shouted Aisha, a 28-year-old mother-of-two.

Although she kept her veil free to avoid arrest, Aisha made it clear that she was contemptuous of the kind of people who want to stop her wearing the niqab or the burka.

‘The feminists say it oppresses women, while the nationalists just don’t like to see Muslims in France,’ she said. ‘It’s a strange alliance, but one which the French government clearly wants to win over in time for next year’s presidential election.’

As she spoke two niqab wearers standing nearby outside Notre Dame were detained, prompting cheers from the counter-demonstrators.

De som har uttalt seg fra politiets rekker i Frankrike virker handlingssvake. Dessillusjonerte. Berøringsangsten er til å føle på. Politiet frykter voldelige reaksjoner.

‘This is just day one of the ban,’ said one of around 100 officers policing the demonstration. ‘We’re going to be involved in these kind of disturbances non-stop.’

Shouting slogans and bearing banners with the words ‘Shariah 4 France’, ‘Nicolas Sarkozy Burn In Hellfire’ and ‘Niqab: Honour For Women’, they were the most vocal opponents to the new law.

Hateful preacher Abu Izzadeen, who has previously been jailed for incitement, spoke during the protest.

(…)

‘They should not be here demonstrating against anything, least of all the face veil ban’, said one officer, who was wearing full riot gear as he stood outside Notre Dame.

‘Women officers will be dealing with the offenders, and the matter will be dealt with as sensitively as possible.’

(…)

Police admitted they were enforcing the ban extremely cautiously because of fears of provoking violence.

Mangemillionæren Rachid Nekkaz oppfordret kvinner i Frankrike til sivil ulydighet.

‘The street is the universal home of freedom and nobody should challenge that, so long as these woman are not impinging on anyone else’s freedom,’ Mr Nekkaz said in a webcast.

‘I am calling on all free women who so wish to wear the veil in the street and engage in civil disobedience,’ he said.

Politiet sier rett ut at de ikke kan håndheve forbudet i alle områder. Ikke minst grunnet antallet ansiktstildekte kvinner.

They fear Muslims extremists will use the law to provoke fights with officers, while rich visitors from countries like Saudi Arabia will also cause trouble.

The law will be very difficult to apply on certain estates, said Patrice Ribeiro, of the Synergie police union.

Referring to two Paris suburbs where riots regularly break out because of alleged discrimination against Muslims, Mr Ribeiro said: ‘I can’t see police going to book dozens of veiled women doing their shopping in Venissieux or in Trappes.

‘It will be the same when a police officer is about to arrest a veiled Saudi who is about to go into Louis Vuitton on the Champs Elysees.

‘In all cases, the forces of order will have to be measured and cautious in their behaviour.’

Synergie has already instructed its members to view the ban as a low priority, and Mr Ribeiro said there would inevitably be incidents.

Mohamed Douhane, another Paris police officer and Synergie member, said he and his colleagues also expected provocation by a minority.

Mr Douhane added: ‘Fundamentalist movements are eager to raise the stakes. The police know they will be held responsible for any public order disturbances.’

Politiet lar altså trusselkultur vinne frem. Slik skaper politiet mer ekstremisme.

De kommende ukene kan således bli avgjørende for verdikampen Europa står overfor. Er man veik i forholdet til å håndheve det politisk fattede lovforbudet (med nesten enstemmig flertall i parlamentet), vil signalet være: deres makt er for stor nå til at vi våger å stå ved fundamentet vårt. Snøballen vil da rulle fortere mot endestasjonen: islams makt blir en realitet.

Burka ban. New French law forbids Islamic women from wearing full-face veils in public (but the only real protest is in London)