Integrering og integreringspolitikk

Franske og svenske tilstander i Oslo

Tre biler ble totalskadd og to biler fikk brannskader på Haugenstua i Oslo like før midnatt. Fire til fem ungdommer ble sett løpende fra åstedet. Politiet etterlyser vitner som har observert unge ”med dårlig samvittighet”. Tja, da kan letingen kanskje bli utfordrende?

Hege Storhaug, HRS

Både politi og brannvesen rykket ut like før midnatt i går etter melding om at flere biler var satt i brann på Haugenstua, melder VG. Politiet har lett etter de unge som skal ha satt fyr på bilene, men har lite å gå etter. Politiet forventer dog at gjerningsmennene har ”dårlig samvittighet”, et slags signalement, visstnok. Vi er ikke sikre på at dette er en form for spor å gå etter.

– Vi har lett etter dem, men har ikke så mye å gå på, så hvis noen har sett fire-fem ungdommer med dårlig samvittighet er det fint om de kontakter politiet, sier operasjonslederen.

Det hadde vært interessant å få tall på hvor mange biler i Oslo som ble satt i brann i 1990, i 2000, og i 2010.