Vold og overgrep

Britisk politiskandale: tiet om seksuelt misbruk av jenter

Hvordan skal jenter kunne beskyttes mot kyniske asiatiske gjenger som utnytter jentene seksuelt, en dog muligens dreper dem, når politiet holder tilbake informasjon om faktiske forhold? Politiet skal nemlig ha gått i det politisk korrektes tjeneste i Blackpool og holdt tilbake informasjon om at minst 60 britiske skolejenter (antakelig alle hvite) ved bruk av mat, alkohol og sigaretter, ble utsatt for seksuelle overgrep av asiatiske menn som arbeider i snuskete gatekjøkken. Nå bør hoder rulle. For: hvor mange jenter kunne vært spart for overgrep, som kan være livsødeleggende, hvis jentene og deres foreldre hadde visst om den kyniske taktikken disse mennene benytter? Politiet hadde selvsagt ingen valg: de skulle alarmert befolkningen umiddelbart.

Hege Storhaug, HRS

Av og til er det berettiget å hisse seg opp. Særlig når det handler om overgrep mot barn, som dertil politiet (!) holder tett om. Skandalen smalt i går i Blackpool. Det sies rett ut at politiets taushet rundt en sak som startet med drap av ei 14 år gammel jente i 2003, og der politiet kom over at minst 60 jenter har blitt misbrukt av asiatiske gjenger, handler om ”politisk korrekthet”. Man er altså mer opptatt av å slippe en eventuell urettmessig stempling som rasist enn å beskytte barn mot overgrep. De organiserte antirasistene har med andre ord ”lykkes” med deres prosjekt om å feie problemer under teppet, når problemet knyttes til innvandrere/innvandringen.

At least 60 schoolgirls were groomed for sex by workers at seedy takeaways linked to the murder of a 14-year-old girl.

Children as young as 11 were targeted by mainly Asian staff at fast food outlets in Blackpool. They were offered food, alcohol and cigarettes in return for sexual favours.

An unpublicised police report produced after 14-year-old Charlene Downes vanished in 2003 found the girls, most if not all white, had been victims of the ‘honey pot’ premises. There were claims last night that the report was suppressed for reasons of political correctness.

Four years later another girl, 15-year-old Paige Chivers, also went missing. Detectives believe she was killed like Charlene, whose body has never been found.

Two Middle Eastern restaurant owners were acquitted over Charlene’s murder in 2007 and the crime remains unsolved.

The pair still run a kebab shop in Blackpool which was also linked to Paige, and she too was identified as a victim of sexual exploitation. Last year police reported that the takeaway was attracting young girls who were being supplied with alcohol and cocaine.

Temaet “grooming” av såbare britiske jenter som ofte kommer fra sosialt svake hjem, har vi omtalt før og fenomenet har vakt mye oppmerksomhet på de britiske øyene, ikke minst etter strenge domfellelser. Fenomenet er særlig knyttet til Nord-England og The Midlands. Tidligere innenriksminister Jack Straw gikk ut og sa at jentene ble sett på som ”easy meet”. Statsminster David Cameron har også tidligere vært høyt på banen. Hva sier han nå?

Former Home Secretary Jack Straw has said the girls were seen as ‘easy meat’, while David Cameron called on police to follow criminal acts ‘without fear or favor’ wherever the evidence leads.

The Home Office commissioned a nationwide investigation into the problem, which has long been considered taboo by police officers fearful of being branded racist.

Indeed, a former senior detective at Lancashire Police yesterday blamed political correctness for its failure to highlight its 2003 findings in Blackpool. But the force denied this, saying the report had been available online since 2007 but had never been intended for publication.

Politiet sier de har hatt et sterkt fokus på misbruket, og at i løpet av et halvt år har de identifisert 50 til 54 jenter som potensielle ofre. Det fremkommer også at under rettssaken knyttet til mordet av 14 år gamle Charlene, ble det spekulert i om jenta var blitt malt opp i en kjøttkvern og at gatekjøkkenansatte skal ha spøkt med at Charlene ble solgt som kebab.

Senior officers insisted an intensive programme to break the cycle of exploitation had been a success and that in the last six months 50 of 54 grooming suspects were white.

Shocking claims made in court over Charlene’s murder revealed fears that her body had been put through a mincing machine, with takeaway staff said to have joked that her remains had ‘gone into the kebabs’.

A jury failed to reach a verdict on charges that Jordanian immigrant Iyad Albattikhi had murdered her while his Iranian landlord Mohammed Reveshi had disposed of her body.

Grunnet svak politietterforskning gikk Albattikhi og Reveshi fri under en ny rettssak om drapet av Charlene i 2008 og fikk erstatning. De mener politiet bedriver vendetta mot dem, mens en tidligere politibetjent sier at politiet har vært redd for at informasjon om overgrep mot britiske jenter skulle skape sosiale opptøyer.

2008 A retrial collapsed in 2008 amid failings in the police investigation and the men were paid almost £250,000 each in compensation.

The kebab shop run by Mr Albattikhi and Mr Reveshi has changed its name from Funny Boyz to Mr Beanz. It was refused a hot food licence last year amid fears about ‘sexual activity’ linked to the premises, but the pair blame a ‘police vendetta’ and have appealed.

Following Charlene’s disappearance in 2003, police found more than 60 girls were being groomed for sex by non-white men centred around 11 Blackpool takeaways.

They were mainly aged between 13 and 15, but some were as young as 11. Yesterday former Detective Superintendent Mick Gradwell warned that research into the problem was being hampered by ‘political correctness and concerns about upsetting community cohesion’.

But Lancashire police denied a cover-up. Assistant Chief Constable Andy Rhodes said his officers were making significant progress in tackling child sex exploitation across Lancashire, regardless of the background of the culprits.

He added: ‘We recognise that in some areas the number of Asian offenders is disproportionate to the population and far from ignoring this, have been tackling the issue head on by working with the local communities, giving presentations to community forums and visiting mosques to raise awareness.’

Tall fra 13 britiske byer viser at av 56 menn dømt for multiple seksuelle overgrep ved “grooming”, var 50 muslimer, de fleste av pakistansk opprinnelse.

It was reported yesterday that while most British sex offenders are lone white men, details of court cases in 13 towns showed that out of 56 men convicted of multiple offences of grooming girls for sex, 50 were Muslim, mostly of Pakistani heritage.

English Defense League har utvilsomt gode vekstkår i Storbritannia.