Ytringsfrihet

Muhammeds piker

I neste måned lanseres boken ”Muhammeds piger - vold, mord og voldtægter i Islams Hus”. Boken er på markedet samme dag som forfatteren, Lars Hedegaard, selv stilles for retten for andre gang for hate speach knyttet til uttalelser om voldtekter av jenter og kvinner i muslimske storfamilier. Boken er såeldes en reaksjon på tiltalen mot Hedegaard. Til sappho.dk sier Hedegard blant annet dette: ”Læg nu lige mærke til, at jeg har paraderne oppe og siger, at det heldigvis ikke er alle eller de fleste muslimske mænd, der voldtager hverken egne familiemedlemmer eller fremmede kvinder. Men der er fuld dækning for en sådan handling i shariaen.” I dag er siste sjanse til å bestille boken til redusert pris.

Hege Storhaug, HRS

Som jeg tidligere har sagt, var uttalelsene til Lars Hedegaard om voldtekter innad i muslimske storfamilier unyanserte og vel barske, men uttalelsene satte fingeren på et ømt og viktig tema. Derfor er det en tragedie at budbringeren Hedegaard stilles for rette for hate speach i stedet for å løfte frem en nødvendig debatt om et særdeles alvorlig tema 26.april føres ankesaken mot Hedegaard etter at han først ble frifunnet tidligere i år. At Hedegaard understreket flere ganger da de famøse ordene falt, veier altså lite. Hedegaard skal åpenbart straffes.

Som Ayaan Hirsi Ali mener Hedegaard at et islam uten kvinneundertrykking ville fraristet islam betydelig makt som sådan. Hedegaard finner bred aksept for vold og overgrep mot kvinner i islams egne ”hellige” tekster. Vissheten om voldsreaksjoner hvis man bryter med renhetskravene stenger mang en jente og kvinne inne. Signalverdien av eksempelvis et æresdrap grunnet ”uren adferd” holder kvinnemassene på matta.

Til sahho.dk sier Hedegaard dette:

”Læg nu lige mærke til, at jeg har paraderne oppe og siger, at det heldigvis ikke er alle eller de fleste muslimske mænd, der voldtager hverken egne familiemedlemmer eller fremmede kvinder. Men der er fuld dækning for en sådan handling i shariaen.”

”Jeg har påvist i min bog, at alle disse overgreb ikke kun er noget, man kan læse om i gamle dokumenter, der er over tusind år gamle. Accepten af overgrebene er også gangbar i dag. Og hvis de ikke er, så må muslimske mænd stå frem og fortælle, på hvilke områder shariaen har udviklet sig fra dengang og til nu.”

(…)

Lars Hedegaard genfortæller historien om 20-årige Banaz i England, der i 2006 brød ud af et tvangsægteskab. Hun appellerede gentagne gange til myndighederne, for hun var bange for at blive slået ihjel af sin far, men hendes gentagne henvendelser blev negligeret. Hun blev fundet gravet ned. Hun var nøgen og var blevet voldtaget og tortureret af mænd, som familien havde lejet til formålet.

Der var også den 16-årige tyrkiske Medine, der blev fundet gravet ned ved familiens hønsehus. Hendes hænder var bundet på ryggen, og hun var blevet kvalt. Hendes far og bedstefar forklarede, at de var blevet vrede over, at hun havde drengevenner.

Listen af tævede og myrdede piger synes at være uendelig. Blandt de spektakulære danske sager var 14-årige kurdiske Sonay, der var blevet for dansk. Hun blev fundet i Præstø Havn. Myrdet af sin egen far.

Og så er der Ghazala Khan, der risikerede alt for lidt lykke med en mand, hun selv havde mødt og forelsket sig i. Efter to dages ægteskab blev hun indhentet af sin skæbne og blev skudt foran Slagelse Station i 2005.

”Heldigvis sker disse sager ikke hele tiden, men de sker for ofte til, at man kan lade som ingenting. Signalværdien er ikke til at tage fejl af. Det er kun nødvendigt at stene, skyde, drukne eller tæske et par stykker med jævne mellemrum, så skal resten nok holde sig i skindet”, siger Lars Hedegaard.

En ny mødom, tak

I vores vestlige, sekulære og individualistiske kultur kan de færreste stave til mødom endsige give en fornuftpræget forklaring på, hvad godt den gør. Men sådan er det ikke i den muslimske kultur.

Et er, at muslimske piger, der måske er født i Vesteuropa og har levet hele deres liv her, kan finde på at have hemmelige kærester og gå så langt som et fysisk kærlighedsforhold. De er ret meget på den som vordende ærbare brude. Men den slags er der råd for – en ny mødom kan konstrueres på få minutter uden nævneværdigt ubehag.

Noget andet er mysteriet om de forsvundne mødomme i muslimsk dominerede lande, hvor piger og kvinder er pakket ind og under opsigt døgnet rundt. Hun kan kun forlade sit hjem i følge med mandlige slægtninge, og indenfor hjemmets fire vægge hviler familiemedlemmernes øjne på hende. Det er en gåde, hvor sådan en piges mødom er forsvundet hen.

Den syriskfødte psykiater Wafa Sultan fortæller om oplevelser fra den gynækologiske klinik i Aleppo i Syrien. Her blev den samme historie fortalt igen og igen med visse afvigelser, men det handlede altid om en ung kvinde, der skulle giftes i nær fremtid og som barn var faldet så uheldigt, at hun blødte fra underlivet.

Hun havde brug for en jomfruattest, og efter indgående snak med de unge piger, handlede det om seksuelt misbrug, der var foretaget af nære familiemedlemmer.

Uden kvinder ingen magt

Voldtægt, tæv, tvangsægteskaber, æresdrab. Man smiler ikke just efter at have læst bogen. Man kan ikke lade være med at spørge sig selv og ikke mindst forfatteren, om der slet ikke er nogle lyspunkter.

”Jo, det mener jeg, at der er. Islam kunne ikke eksistere uden de underkuede kvinder, og hvis der arbejdes på at få sat Muhammeds piger fri, så er der håb. Som den amerikanske præsident Harry S. Truman sagde: Hver gang der ligger en sort mand i rendestenen, så ligger der en hvid mand ved siden af.”

”Nedværdigelse af kvinder er dybest set også en nedværdigelse af mænd. Kvinderne skal sættes fri, og når det sker, så er islam ikke længere en magtfaktor, vi bør frygte”, siger Lars Hedegaard.

Så spørs det om boken fører til ny rettssak mot Hedegaard.

Muhammeds piger – vold, mord og voldtægter i Islams Hus udkommer den 26. april, og det er Trykkefrihedsselskabets Bibliotek, der udgiver bogen, der koster 150 kroner. Her kan den bestilles til og med 31. marts kan den erhverves for 120 kroner.