Ytringsfrihet

Stormoske, despoti og rasisme

Den danske grunnloven om trosfrihed sier at “intet må intet læres, som strider mod sædeligheden eller den offentlige orden”. Likevel går det mot godkjenning av en stormoské i København, direkte sponset av det iranske diktaturet. En prest tok til motmæle – med blant annet henvisning til at Danmark bryter sin egen grunnlov ved å tillate etableringen av en moské som forkynner en lære i full kollisjon med frihetsverdiene i landet. Det resulterte i anmeldelse for rasisme.

Hege Storhaug, HRS

Verdikampen i Europa tilspisses nær sagt for hver dag som går. I Danmark har debatten om en ny sjiamuslimsk moské finansiert av det iranske regimet gått over lengre tid. Det lå an til at Københavns Borgerrepræsentation ville godkjenne moskeen i går kveld, men en formalitet forsinket prosessen, som ble utsatt i tre uker. Det var altså ikke fascistisk ideologi etablert på dansk jord som fikk majoriteten av politikeren til å sette ned foten for planene om å reise av moské på rundt 2 000 kvadratmeter.

Men nu er den endelige beslutning om den shiamuslimske moské på Vibevej i Nordvest blevet udsat.

De Konservative repræsentanter i Borgerrepræsentationen kræver nemlig, at der tinglyses en såkaldt servitut på grunden. Det betyder, at moskeen ikke må kalde til bøn fra minareterne. – Det lykkedes at få udsat sagen om Vibevej, fordi vi skal have tinglyst kontrakten derude, og det betyder, at der i hvert fald går tre uger endnu, før moskeen kan blive endelig godkendt, siger Rasmus Jarlov, der er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for De Konservative.

Var det opp til De konservative – og ikke Socialdemokratene, Socialistisk Folkeparti og De Radikale – ville det dog aldri blitt godkjent en Iran-finansiert moské.

– Den moské som Københavns Kommune er i gang med at godkende ude i Nordvestkvarteret, er direkte finansierert af det iranske præstestyre, som har dem på deres finanslov. Jeg synes ikke, vi skal støtte en underafdeling af et menneskefjensk diktatur, som bryder stort set samtlige menneskerettigheder, siger han.

Imam Ali-moskeen, som den nuværende – og måske kommende moské – på Vibevej hedder, er drevet af Ahlul-Bayt-fonden, som bliver finansieret af det iranske præstestyre.

Rasmus Jarlov understreger, at det ikke handler om at være imod islam, men derimod være imod «et facistisk styre, som bryder stort set alle menneskerettighederne.»

Nettopp det ideologiske grunnlaget til moskeen fikk presten Rolf Slot Henriksen, til å skrive et brev Borgerrepresentasjonen, som den socialdemokratiske politikeren i Borgerrepresentasjonen, Jonas Bjørn Jensen reagerte kraftig på. Jensen anmeldte således Slot Henriksen til politiet:

Sognepræsten i Bredballe ved Vejle, Rolf Slot Henriksen, er blevet meldt til politiet for overtrædelse af racismeparagaffen.

Det er et medlem af Københavns Borgerrepræsentation, socialdemokraten Jonas Bjørn Jensen, der har meldt præsten.

– Jeg synes, det brev han har sendt er meget grænseoverskridende. Som jeg vurderer det, så kommer han både med racistiske udtalelser og alvorlige anklager mod mig og mine kolleger om at bryde grundloven, siger politikeren.

Brevet lød slik:

“Til Medlemmerne af Københavns borgerrepræsentation

Nye ekstremistiske moskeer contra Grundloven

Hvorfor blev kritikere af moskeprojektet på Vibevej i København ved høringen truet med at blive myrdet??

Hvorfor blev en kritiker af moskeprojektet slået ned udenfor moskeen?

Hvorfor blev en dansk forfatter, der arrangerede en menneskeretshøring på Christiansborg, efter høringen kaldt op på Irans ambassade og herefter overfaldet 4 gange i sit hjem med alvorlige følger for hans liv og helbred?

Hvorfor er flere kritikere blevet myrdet udenfor tilsvarende ekstremt højreorienterede moskeer i flere andre europæiske lande?

Med bygning af to ekstremistmoskeer i København opgiver man definitivt viljen til integration, men byder til gengæld velkommen til ekstremismen.

Hvorfor har vi en grundlov, når politikere ikke holder den? Grundloven taler om trosfrihed, dog at “intet må intet læres, som strider mod sædeligheden eller den offentlige. orden”.

Derfor er de to byggerier forbudt (også en stor moské med sunnimuslimsk tilknytning, red merk), hvis grundloven følges. Og da Grundloven rangerer over alle andre love og disse bygger på grundloven, så er sagen klar. De to stormoskeer, som er på vej og som ledes af ekstremister, er en velkomst til krig på liv og død. Den krig har stået på siden arvestridighederne ved Muhammeds død: Krigen mellem sunni og shiaislam, der indledes med sunnimuslimernes mord på Ali og hans sønner Hussein og Hassan, der kunne have været profetens arvtagere. Krigen accelererede efter Irans revolution i 79, da shiamuslimske pilgrimme og Saudisk militær kom i krig i Mekka og efterlod et blodbad med 500 døde. Siden har man hvert år bombet hinandens moskeer overalt i verden i en endeløst blodrus.”Velkommen til de smukke moskeer ” siger Anna Allerslev fra de radikale, velkommen til en smuk krig!

Hvorfor er organisationen bag stormoskeen på Vibevej mon forbudt i stribevis af lande? Fordi Ahl-ul Bayt ikke blot er stråmænd for terrorregimet I Iran, men også pga. bevægelsens vold og voldsideologi. Overalt i Europa, hvor de har til huse, har Iran brugt vold, overfald og mord på sine kritikere. Og den anden nye stormoske på Islands Brygge hører til den ekstremistiske scene af sunnislam med Saudiarabien i kulissen. Velkommen til stormoskeerne, velkommen krigen.”

Et spørsmål som melder seg er om Støre og co ville tillatt slike moskeer i Norge? Nei, ikke dersom det ble søkt formelt om utenlands finansiering. Men å forby ved lovs form at diktaturer finansierer ideologisk virksomhet i Norge gjennom islamistiske trossamfunn, det vil ikke Støre forby – foreløpig.