Ytringsfrihet

Saksøker Cameron?

Lederen av en av Storbritannias største moskeer er rasende på statsminister David Cameron etter hans historiske tale i München forrige lørdag, der han tok et oppgjør både med multikulturalismen og ekstremisme blant muslimer. Mohammed Naseem i Birmingham Central Mosque, ønsker statsministeren dømt for ærekrenkelser.

Hege Storhaug, HRS

David Cameron og lederen av stormoskeen i Birmingham med 20 000 medlemmer, har vært i tottene på hverandre før. Føste gangen var i 2008, da Cameron under et besøk i denne moskeen ble fortalt av lederen 7/7-selvmordsbomberne var uskyldige og at det var den britiske etterretningstjenesten M15 som stod bak bombeangrepet i London i 2005. Som Cameron sa det den gang:

«Jeg blev særlig chokeret, da det ikke var en forvirret teenager, der sagde det. Det var moskéens leder,» sagde Cameron.

Nå rasler muslimske ledere på de britiske øyene igjen med sablene. Dette skyldes at han koblet den mislykkede multikulturelle ideologien til at unge britiske muslimer tiltrekkes av voldelig islamisme, melder Kristeligt-Dagblad

Multikulturen er en fiasko, sagde han rent ud og henviste blandt andet til, at unge britiske muslimer tiltrækkes af voldelig islamisk ideologi, fordi de ikke kan se en stærk britisk, kollektiv identitet nogle steder.»Hvis vi skal besejre denne trussel, så er tiden inde til at gå væk fra fortidens fejlslagne politik,» sagde premierministeren.Hans udtalelse udløste omgående fordømmelse i Storbritannien, hvor Det Muslimske Råd udtrykte vrede og sagde, at muslimer i Storbritannien stadig behandles som «en del af problemet og ikke en del af løsningen».Mohammed Naseems overvejelser om at gå rettens vej blev imidlertid først vakt, da han i weekenden åbnede avisen The Telegraph, der bragte et uddybende interview, hvor Cameron afviste kritikken af sin München- tale.»Vi må konfrontere ekstremisme. Vi må sige til folk i Birmingham Central Mosque, eller hvor man ellers siger, at terrorangrebet den 11. september 2001 i USA var en jødisk sammensværgelse, at det ikke er en acceptabel holdning,» sagde Cameron.

Det fik Naseem til at gå i aktion.»Jeg har netop bedt mine advokater om at reagere,» meddeler han ifølge avisen Daily Star, der også citerer ham for at sige, at moskéens menighed på omkring 20.000 personer er rasende.

Ifølge avisen Birmingham Mail kigger Naseems advokater på paragraffer om æreskrænkelse.