Vold og overgrep

Forbud likevel?

Jonas Gahr Støre sier til VG i dag at Aps integreringsutvalg vil foreslå et forbud mot søskenbarnekteskap på Aps landsmøte senere i år. VGs tidligere lekkasjer om at det ikke kommer forslag om forbud, faller dermed på stengrunn. En 13 år lang kamp ser dermed ut til å ha båret frukter.

Hege Storhaug, HRS

Det er ABC-nyheter som melder at Støre sier følgende til VG (ikke på nettet):

Jonas Gahr Støre sier de vil foreslå et forbud på Arbeiderpartiets landsmøte, både av helsemessige årsaker og som virkemiddel mot tvangsekteskap.

Vil gjelde alle

– Vi er helt klare på at med den forskningen som finnes nå, så må dette forbys. Funnene er veldig tunge: dødfødsler, spedbarnsdød, dødsfall i ung alder og en lang rekke sykdommer, sier Støre til VG.

– Men vi mener også at dette kan ha betydning i forhold til tvangsekteskap, sier utenriksministeren.

Han understreker at et forbud skal gjelde alle – ikke bare innvandrere.

Hvis Støre og integreringsutvalget vil ha et forbud, skal det mye til at landsmøtet vender tommelen ned. Da er altså en 13 år lang kamp kanskje vunnet, for SV kan vanskelig klare å vippe Ap ned fra maktens tinde, uansett hvor mye Akhtar Chaudhry kommer til å ynke seg på bakrommet og foran mikrofoner. Mikrofonene burde da spørre Chaudhry om hans empati med tusener av ofre for denne ukulturen.