Vold og overgrep

Imam tvunget til å flykte

En imam og hans familie bosatt i et kristendominert område i Norge ble utsatt for fysisk og psykisk trakassering grunnet sin tro og så seg nødt til å flytte. Imamen bor nå på sperret adresse.

Hege Storhaug, HRS

Hærverk og trusler var han og familiens hverdag. Smadring og annen ødeleggelse av familiens to biler i flere omganger, fordi det hang en halvmåne i dem. En trakassering som nådde et nivå som medførte at barna til imamen ikke kunne leke ute på lekeplassen. Dessuten var imamens jentebarn de eneste barna md hijab, noe som uløste mobbing av dem.

Så til virkeligheten. Det handler selvsagt om forfølgelse av kristne – i Danmark. En iranskfødt kristen prest som måtte flytte fra Vollsmose, gettoen ved Odense. Mon tro hvis det hadde vært en imam og hans familie som ble behandlet slik?

Den iranskfødte leder af frikirken Church of Love, Massoud Fouroozandeh, er sammen med sin familie flyttet fra Odense-bydelen Vollsmose til en lille by et hemmeligt sted. Det sker, efter at familien har fået to biler smadret, fordi der hang et kors i dem.

» Jeg fik at vide af unge i Vollsmose, at jeg ikke skulle køre ind i området med korset hængende i bilen. Derefter blev vores bil totalsmadret og brændt og sæderne skåret op. Siden blev sideruderne på vores nye bil smadret tre gange,» siger han.

Efter hærværkene turde Massoud Fouroozandeh og hans hustru ikke længere lade deres børn lege på legepladsen i Vollsmose.

» De går ikke med tørklæde, og det gør 99 procent af de andre børn, så de vakte for megen opmærksomhed, og det var ikke trygt at sende dem ud at lege.

Derfor er vi flyttet meget langt væk fra Vollsmose,» siger han.

Presten er ikke den eneste som er utsatt for overgrep fra ”landsmenn”, langt derifra.

Massoud Fouroozandeh er blot en af flere kristne med anden etnisk baggrund, der i Danmark har været udsat for trusler og overgreb. Et albansk medlem af frikirken Church of Love blev for nylig tæsket af sine landsmænd, fordi han gik med et kors om halsen og overvejede at lade sig døbe. Og som Kristeligt Dagblad skrev forleden, har en kristen irakisk familie i to uger modtaget truende telefonopkald om at konvertere til islam . Ifølge Massoud Fouroozandeh har religiøse trusler længe været kendt blandt konvertitter.

«Jeg flygter normalt ikke fra problemerne. Så det er irriterende, at man er nødt til at flytte.

Men nu handler det ikke kun om mig, men også om børnene. Det blev for stort et pres. Jeg gik hele tiden og tænkte, ‘ hvad er det næste, der kan ske?’,» siger Massoud Fouroozandeh.

Han fortsætter ufortrødent sin præstegerning i Church of Love, hvor kirkegængerne hovedsageligt er afghanere og iranere. Siden kirkens grundlæggelse i 1997 har han døbt omkring 500 mennesker. De fleste er muslimer, der er blevet kristne.

» Vores budskab er kærlighed og forsoning. Det er ikke alle, der kan forstå det, men det skal overhovedet ikke lave om på vores mission om at forkynde det kristne budskab,» siger han.

Kristeligt Dagblad, 12.januar 2011 Iikke på nettet)