Politikk

Ingen visjoner. Intet ansvar (2)

Dagens sitat om hijab: ”Vi godtar ett forbud i Høyre på dette området, og det er forbud mot hijab i politiet. Ellers har vi et avslappet forhold til hodeplagg, enten det er hijab eller caps.” Høyres Elisabeth Aspaker skriver seg slik inn i ignoransens rekker.

Hege Storhaug, HRS

Aspaker kjenner kanskje til at mang en skole har forbud mot caps og lue i klasserommet – men ikke forbud mot hijab? Og når ble caps og hijab to jevnbyrdige størrelser?

Aspaker oppfordres til både å bruke hijab, aller helst den fotside varianten, noen uker fremover, og deretter legge frem en personlig rapport om opplevelsen. Det samme bør hun sørge for at henns eventuelle døtre gjør. Deretter kan Aspaker med hell ta seg en tur i Oslos gater i burka – slik jeg gjorde 16 mai 2007. Vi ser også frem til den rapporten.

Regjeringen stanser FrPs forslag om hijab