Terrorisme og ekstremisme

Media og proporsjoner

Toppnyheten siste tiden har vært, og er fremdeles, amerikanernes overvåkning av potensielle terrorister på norsk jord, altså personer som kan tenkes å gå til angrep på USAs ambassade og personell i Norge. Handlingen til vår nærmeste allierte, USA, er ikke basert på feberfantasier. Eksempelvis gikk to biler i lufta 7.august 1998 på de amerikanske ambassadene i Nairobi og Dar es Salaam. 224 drepte, over 5 000 sårede. De med normal hukommelse husker også at Arfhan Bhatti var inne på tanken om å angripe ambassaden til USA i Oslo. Når NRK så avslører at en av vestens verste fiender, Iran, sender imamer hit for å forberede norske borgere på å begå terror på norsk jord, så var det først tyst fra resten av media, og det politiske lederskapet ser knapt ut til å bry seg. Men du verden hvor indignerte de samme lederne er på USA.

Hege Storhaug, HRS

Da Europa sviktet muslimene i Bosnia, kom amerikanerne dem til unnsetning. Og: hvem husker ikke amerikanske soldatlik bli slept rundt i Mogadishus gater, de eneste som våget å prøve å redde befolkningen der fra det voldelige despotiske lederskapet? Jeg trenger ikke å gå i detalj i hvilken innsats amerikanerne gjorde for å redde Europa fra Hitler, ei heller hva Marshallhjelpen betydde for å reise et kontinent som lå i ruiner etter krigen.

Å hate USA er likevel en svært populær sport. Det går på autopilot, og det er ingen proporsjoner over kritikken. Ja da, det er ikke lov å drive etterretning på andre lands jord. Personlig har jeg derimot ingen problem med at amerikanerne passer på potensielle terrorister som kan gå til aksjon mot dem (og andre også, formoder jeg) i Norge. Tvert om, at storebror passer på, gir meg trygghet.

Men Stoltenberg og co forlanger alle kort på bordet fra amerikansk side. Det er ikke snaut hvor rystet de er over at amerikanerne driver med terrorforebygging i vår andedam. Hva hadde de samme sagt dersom det smalt på den amerikanske ambassaden i Oslo – fordi PST ikke hadde gjort jobben sin?

Det som derimot burde vært headlines i disse dager er NRKs avsløringer lørdag 6.november: Iran forbereder terror på norsk jord ved å sende imamer som ideologiske påvirkningsagenter her. USA forebygger altså terror, mens kilder forteller NRK at Iran forbereder terror. Det som burde ført til sjokkreaksjoner umiddelbart ble fra Knut Storberget og PST sin side til total taushet: ingen kommentar. I dag sier samme statsråd imidlertid at muslimer må selv si ifra hvis imamer kommer til Norge og formilder hat. Dette er altså hovedtiltaket overfor potensiell terror – samt å passe på at imamer som dette ikke får visum til Norge, og hvordan skal det stoppes, mon tro? Slike imamer vil jeg eksempelvis formode finnes i hvert eneste europeiske land, og de kan altså etter EØS-reglene ”flyte fritt” over kontinentets landegrenser.

Skal vi imidlertid tro Iran, så er NRKs avsløring resultatet av en jødisk konspirasjon for å ta fokuset vekk fra USAs overvåkning på norsk jord. Alt er løgn. Nok en gang bekrefter det iranske regimet at de er helt tapt i sine konspirasjonsteorier og jødehat. Intet nytt under solen, med andre ord.