Politikk

Sverige stivnet

”Der findes nogle mennesker, der siger, at et folk har de politikere, som det fortjener. At et land har den presse, som det fortjener. Jeg er ikke længere enig – og det er også en af grundene til, at jeg står foran jer i dag, ” sa Pia Kjærsgaard på valgmøte hos Sverigedemokratene. Kjærsgaard tok et ramsalt oppgjør med den svenske hetsen mot dansk politikk.

Af Pia Kjærsgaard, partileder Dansk Folkeparti

”Der findes masser af gode fornuftige svenskere.

Svenskere, som tager deres land og deres nationalitet alvorligt.

Svenskere, som er bekymrede over udviklingen i deres land, og som brændende ønsker et opgør med den kvælende dyne af politisk korrekthed, der dominerer svensk politik og svenske medier.

Det ved jeg, fordi jeg dagligt modtager e-mails og breve fra Sverige.

I begyndelsen tænkte jeg nok, at Sverige og den svenske befolkning selv måtte tage ansvaret. Men det etablerede Sveriges massive kampagne mod Sverigedemokraterne er så ondsindet, at jeg er nødt til at udtale mig.

Den svenske elite vil sige, at jeg skal blande mig uden om. Den svenske elite vil bede mig rejse ud af Sverige -og hjem til Danmark, hvor vi » kan avle os tilbage til stenalderen», som en svensk avisleder elskværdigt skrev.

Jeg er ikke velkommen her.

Dansk Folkeparti er ikke velkomment her. Det etablerede Sverige ryster i bukserne på grund af os! Men undskyld, hvem er det lige, der blander sig? Var det ikke netop Göran Persson, Mona Sahlin og Lars Leijonborg, som blandede sig i den danske udlændingepolitik? Var det ikke svenske medier, der omtalte os som «Danskjävlar», da en folkevalgt, demokratisk regering valgte at gennemføre en række rimelige stramninger af udlændingepolitikken? Hvem begyndte? Sverige er stivnet i politisk korrekthed! Sverige står bomstille! I Sverige hersker » tystnaden»! De svenske magthavere må da indrette deres samfund præcis, som de vil. Men jeg er i min gode ret til at fortælle dem lige præcis, hvad jeg mener om det. Nøjagtigt som svenske politikere og kulturpersonligheder udbreder deres manglende viden om Danmark.

Forfatteren Jan Guillou må da hjertens gerne fortælle, at jeg er farligere end Osama Bin Laden. Den slags ler vi højt og længe ad i Danmark.

I Dansk Folkepartis pressetjeneste i Folketinget hænger artiklen med Jan Guillou endda på væggen – jeg mener, det er ikke hver dag, man bliver sammenlignet med verdens farligste terrorist, som i dag for præcis ni år siden gennemførte terrorangrebet på USA -et angreb som kostede flere tusinde mennesker livet.

Og Lars Leijonborg fra Folkpartiet var da velkommen til at sidde i en debat med mig på dansk tv og rive en af Dansk Folkepartis brochurer i stykker, fordi han ikke havde andre argumenter.

De fleste danskere » roade» sig! Men det er synd for den svenske befolkning. I Danmark kan vi le ad de svenske politikere. Men svenskerne skal leve med dem! Da svensk TV4 for nylig afviste at bringe en valgvideo fra Sverigedemokraterne, havde jeg fået nok! Videoen var -set med danske øjne -helt harmløs.

I Dansk Folkepartis valgvideoer lægger vi heller ikke fingrene i mellem. Alligevel bliver de vist på dansk tv.

I Dansk Folkeparti lagde vi Sverigedemokraternes video på vores hjemmeside.

Så kunne folk selv se og vurdere -også svenskere, som er hjerteligt velkomne på vores hjemmeside.

I Danmark kalder vi det ytringsfrihed. I Sverige kalder de etablerede politikere og mediernes smagsdommere det » hets mot folkgrupp».

Men er det » hets mot folkgrupp» at pege på, at der ER en sammenhæng mellem velfærd og indvandring ? Er det » hets mot folkgrupp» at gøre opmærksom på, at ældre mennesker ikke får den pleje, de skal have, fordi udgifterne til indvandringen og den manglende integration tvinger velfærdssamfundet i knæ? Er det ikke snarere » hets mot svenskerne»?”

Indlegget er et utdrag av Pia Kjærsgaards tale ved Sverigedemokraternes valgmøte i Höganäs.

”Er det ikke snarere hets mot svenskere»? Trykket i Nordjyske Stiftstidende 22.september 2010.