Vold og overgrep

Premieres for vold mot naboer

For et år siden ble en familie med libanesisk bakgrunn landskjent i Danmark. Familien utsatte naboer daglig for overfall, drapstrusler og annen grov sjikane. Forholdene har ikke bedret seg, og nå belønner kommunen familien på åtte medlemmer med en stor ny villa på landet (uten naboer) til over to millioner kroner. Kommunene tar også regningen på over 800 000 for å pusse opp villaen.

Hege Storhaug, HRS

Regningen til skattebetalerne blir således på over tre millioner kroner, melder B.T. Det er vanskelig å konkludere med annet enn at familiens adferd har gitt en svært god uttelling – for familien, og at kommunenes løsning kan ses som et fristende eksempel til etterlevelse for andre problemfamilier. Slik premierer man således trussel- og voldskultur.

Ud over at betale 2,2 mio. kr. for villaen, så må Helsingør Kommune bruge 825.000 kr. på at modernisere og istandsætte huset til familien på otte, der har skabt skræk og rædsel i den nordsjællandske by. Det viser kommunens regnskab for udgifter i forbindelse med køb af villaen i den lille landsby Kvistgård, hvor der ikke er nogen naboer tæt på.

Skattebetalerne må punge ud for, at familien blandt andet får et nyt køkken med fuldt inventar, nyrenoverede badeværelser, nyslebne plankegulve og nye vinduer. Samtidig er der regninger efter en vandskade, samt ødelæggelser efter hærværk, som kommunen nu slås med et forsikringsselskab om, hvem der skal betale.

Familien blev landskendt, da det for præcis et år siden kom frem, at beboerne på Belvederevej i Helsingør dagligt måtte leve med overfald, dødstrusler og anden form for grov chikane fra familien.

B.T. har forgæves forsøgt at få en kommentar fra problem-familien.