Anbefalt litteratur

”Et uhyre informativt verk” om Brorskapet

Det finnes kun én bok om Det muslimske brorskapet på skandinavisk, skrevet av vår danske medarbeider Helle Merete Brix. Den kritikerroste boken ”Mod mørket. Det Muslimske Broderskab i Europa”, avkler den største islamistiske bevegelsen i Europa som har knyttet tette og maktfulle bånd til medier, ministerier, EU, intellektuelle, venstrefløypartier, antirasistiske grupper og kristne dialogorganisasjoner. Boken kan du nå få tilsendt for 150 danske kroner.

Hege Storhaug, HRS

Superlativene haglet da Helle Merete Brix sin bok Mod mørket. Det Muslimske Broderskab i Europa ble publisert i 2008.

Vår medarbeider Bruce Bawer anmeldte boken med blant annet disse ordene: ”Et uhyre informativt verk.”

Mikael Jalving mente boken var “En sjelden øyeåpner”, mens anmelderen i Kristeligt Dagblad skrev dette: “Denne boken rommer så stor og grundig research at man ikke er i tvil om at Brix presenterer en virkelighet som finnes.”

I Jyllands-Posten fikk boken terningkast 5: ”Måtte Mod mørket finne mange lesere,” skrev Lone Nørgaard.

I venstresidens avis, Politiken, fikk Brix også strålende omtale: “Brix har utvilsomt rett i at sterke antidemokratiske og antivestlige krefter for tiden rører på seg i den muslimske verden og også blant muslimer i Europa. Mod mørket dokumenterer dette til fulle og sågar meget overbevisende,” mente Lars Sandbeck.

Her er et sentralt sitat fra boken om Brorskapet:

”I våre frie demokratier knytter de kontakter til politikere, prester, journalister, menneskerettighedsorganisasjoner, antirasistiske organisasjoner, som ikke synes å ha forståelse for de muslimske bevegelsers religionspolitiske karakter eller dobbelte dagsorden.”

Bokens omfattende indeks gjør den til et meget nyttig oppslagsverk, og boken avrundes med et sterkt personlig etterord.

Gå ikke glipp av sjansen!

Du kan kjøpe boken direkte av Brix for 150 danske kroner inklusiv frakt. Send en mail til forfatteren. Forfatteren signerer gjerne.