Integrering og integreringspolitikk

Egne domstoler i Århus

Politiet bekrefter at det er opprettet egne domstoler i den muslimdominerte gettoen Gjellerupparken i Århus. Kriminelle vil ikke ha politiets innblanding og gjør opp seg imellom. Blant innbyggerne råder frykten.

Hege Storhaug, HRS

Konsekvensen er at kriminelle går fritt omkring, melder Jyllands-Posten

Selvjustitsen er nået så vidt, at der i mindst et tilfælde er lagt rede penge på bordet. Her har en voldsmand indtil videre klaret frisag mod betaling. Han købte sit offer til tavshed om volden. Der blev afregnet kontant uden medvirken af myndigheder.

Politiet betegner denne selvtægt som et tilbageskridt. Lederen af nærpolitiet i Gellerupparken og Århus Vest, politikommissær Jens Espensen, siger til Århus Stiftstidende:

– En periode syntes vi, det gik fremad. Viljen til at gå til politiet var støt stigende. Et eksempel var rigtig mange henvendelser, der i foråret medvirkede til opklaring af en stribe gaderøverier. Men nu møder vi – ligesom det er sket tidligere – flere tavse vidner.

Politikommissæren, der har været leder af nærpolitiet i Århus Vest og Brabrand i tre år, fortsætter:

– Konsekvensen af selvjustitsen er, at de stærke kriminelle tryner de svageste borgere. Det er et problem.