Terrorisme og ekstremisme

Tre pågrepet for terrorplanlegging

I dag morges pågrep PST tre personer som mistenkes for å stå bak planlegging av terrorangrep. PST sier foreløpig ikke noe om hvor de tre planla å utføre terrorhandling. PST skal ha pressekonferanse kl 11.30 i dag.

Hege Storhaug, HRS

I den kortfattede pressemeldingen fra PST sies det ingenting om hva slags terrorangrep de mener har vært under planlegging. Pågripelsen skjedde rett før PST sendte ut pressemeldingen kl 9 i dag morges.

PST vil gi flere opplysninger på pressekonferansen. Knyttet til den siste trusselvurderingen var PST bekymret for at personer med bånd til terrorgrupper skjuler seg i Norge. Bekymringen er ikke minst knyttet til de som oppholder seg i Norge på ukjent identitet, melder VG. I vår sa PST til samme avis at Norge huser voldelige islamister. Se også Trusselbildet for Norge 2010.