Religiøse og politiske symboler

Spania går for burkaforbud

Det spanske senatet har gitt regjeringen grønt lys til å forby burka og niqab. I tilrådningen sies det at regjeringen må “benytte alle juridiske muligheter” for å forby ansiktstildekning for “å sikre likestilling, frihet og sikkerhet”. Presset øker nå på regjeirngen for å innføre et forbud i det offentlige rommet.

Hege Storhaug, HRS

Som i andre europeiske land var det først og fremst sosialistene som gikk mot et forbud. Det er underlig at man uansett om man er på høyre- eller venstresiden ikke ser at et forbud handler om å oppheve et allerede eksisterende forbud, nemlig kvinners forbud mot å velge klesdrakt. Et forbud som fratar dem retten til å tale menn og de geistlige midt imot. Et forbud som fratar dem den selvfølgelige retten alle borgere har, nemlig å møte sine medmennesker med et åpent ansikt, som blant andre Christoffer Hitckens sier det

Presset øker nå på regjeringen om å innføre et forbud mot ansiktstildekning i hele det offentlige rommet.

Av Spanias 47 millioner innbyggere anslås det at en million er muslimer.