Islam

“Islamofobi-press” øker i FN

Muslimske land i FN-systemet presser på for å få et økt fokus på det de mener er økende rasisme mot muslimer i vesten. Islam ”skal beskyttes fra kommentarer som muslimer kan oppfatte som nedsettende”, heter det. OIC mener FN må fokusere på det som benevnes som ”moderne rasisme, særlig i vestlige samfunn”. Ja, da er de OIC på linje med Antirasistisk senter og dets like.

Hege Storhaug, HRS

FN-delegater fra land som Iran og Pakistan skal vite at de har gode frender her på berget når de nå har utarbeidet nye retningslinjer for FNs rapportør for religionsfrihet, der man prøver å kneble islamkritikk. Delegatene mener det er økende islamofobi i vesten, helt i tråd med Antirasistisk senter (ARS), som leverte en såkalt skyggerapport til Audun Lysbakken i forrige uke, som Lysbakken videresender til FN. Rapporten er ikke overraskende en solid politisk markering og manipulering fra ARS sin side. Den går som hånd i hanske med OIC sin ideologi: beskytte stakkars islam. Det er vel dette som kan defineres som reell diskriminering. Således er det en honnør for HRS generelt, og Bruce Bawer og meg spesielt, å bli definert ut av ARS sitt dårlige selskap.

De muslimske landenes opptreden i FN-systemet er og blir en farse. Det kan vanskelig være annet enn et tidsspørsmål før FN – slik vi kjenner FN i dag – er historisk. At land som notorisk bryter FNs universelle menneskerettighetserklæring på et groveste er likeverdig medlem av FN som eksempelvis europeiske land, kan ikke fortsette.

Når delegater fra muslimske land refser vesten for å diskriminere muslimer, blir det tragikomisk. Vi vet jo hvorfor muslimer har kommet til vesten, eller? Det skal særlig være land nord i Europa (slik jeg tolker) det som er særlig belemret med ”islamofobi”. Hvem og hvorfor, sies ikke.

Muslim governments on Wednesday pressed the United Nations to step up investigations of Western countries to root out what they call «Islamophobia» — defined by them as discrimination against people of the Muslim faith.

Delegates from Islamic countries, such as Egypt, Iran and Pakistan, drafted new guidelines for the UN’s freedom-of-religion investigator that say Western diplomats aim to shield Islam from commentary Muslims might deem derogatory.

During a debate in front of the UN Human Rights Council, they also charged that the UN’s anti-racism investigator — in a report he tabled about his activities — had not focused enough on what they called the rising incidence of discrimination against Muslims in Western countries.

According to the 57-member Organization of the Islamic Conference (OIC), the anti-racism investigator should focus on what it called «contemporary» racism, «particularly in Western societies.»

The group said Islamophobia was growing «particularly in the countries of the North.»

Egypt and Libya also charged that Muslims were targets of racism and discrimination in Western countries.

«People of foreign descent, such as Africans, Arabs, Muslims and Asians, do face derogatory stereotyping and stigmatization in an environment of victimization and xenophobia and, at times, violence,» said Ahmed Ihab Gamaleldin, the Egyptian delegate.

From Ottawa, Canada called for a «constructive approach» to ensuring the right of freedom of religion.