Terrorisme og ekstremisme

Islam Nets helt også uønsket i Canada

Den ledende indiske islamisten Zakir Naik, som fremstår som Islam Net ved Høyskolen i Oslo sin hovedideolog, er ikke nå bare nektet innreise i Storbritannia fordi han glorifiserer terror og støtter Osama Bin Laden. Også Canada stenger døren for han. Hva vil Norge gjøre hvis denne omvandrende helstøpte islamisten og terrorideologen søker visum hit? Forhåpentligvis det samme som Canada og Storbritannia.

Hege Storhaug, HRS

Det er svært foruroligende: Islam Nets virksomhet ved Høyskolen i Oslo kan være et tydelig varsel om hvilke tider vi går mot. Når de som skal bli våre fremste åpenlyst omfavner vår tids farligste mørkekrefter, går tankene til universitetene våre på 1970-tallet, der ulike kommunistiske grupperinger jobbet intenst for å omstyrte samfunnet vårt.

Det var VG som satte søkelyset på Islam Nets farlige virksomhet, der VG viste at Zakir Naik, som altså nektes innreise til Storbritannia, fremstår som disse studentenes hovedideolog. Det ser ikke ut til at Islam Net bryr seg det spøtt om et slikt kompromitterende fokus. For se her; de promoterer fremdeles Naik på hjemmesiden sin. Nettsiden kan umulig være oppdatert, for her reklameres det bredt om at Naik skal holde flere foredrag i England nå i slutten av juni.

Dr. Zakir Naik kommer til England og vil holde foredrag i tre forskjellige byer:25. juni, Sheffield Arena, Sheffield – Plass til 13.500 mennesker.26. juni, Wembley Arena, London – Plass til 12.500 mennesker.27. juni, LG Arena, Birmingham – Plass til 14.000 mennesker.Foredrag:25. juni, Understanding Islam in Light of Holy Scriptures (of other Faiths) 26. juni, Universal Brotherhood27. juni, Freedom of Expression

Man finner også lenker til TV-taler med Naik (se Iqra TV på nettsiden deres, for eksempel).

”Enhver muslim bør være en terrorist”. Jødene er ”vår fremste fiende”. Homoseksuelle skal straffes hardt, og de som forlater islam skal straffes med døden. ”Hvis Osama Bin Laden bekjemper islams fiender, støtter jeg han.” Dette er et lite knippe av Naiks holdninger, som fikk Canada til å sette ned foten for Naiks deltakelse på en kommende konferanse i Toronto, der man forventer opp mot 10 000 deltakere.

An Indian Muslim televangelist who was banned from Britain last week for «unacceptable behaviour» will not be allowed into Canada to speak at an upcoming conference in Toronto, sources familiar with the situation have told the National Post.

Dr. Zakir Naik, who has said «every Muslim should be a terrorist» and that Jews are «our staunchest enemy,» was to headline next month’s Journey of Faith Conference — which is billed as one of North America’s largest Islamic conferences and is expected to attract upward of 10,000 people.

(…)

The 44-year-old medical doctor recommends capital punishment for homosexuals and the death penalty for those who abandon Islam as their faith. He has said that a man is within his right to beat his wife «lightly,» although in a July 2009 YouTube video he cautioned against hitting her on the face or leaving a mark.

The «Keep Zakir Naik Out of Canada» Facebook group, which was launched over the weekend, also points out his view that Western women make themselves «more susceptible to rape» by wearing revealing clothing.

Among the chief reasons British Home Secretary Theresa May decided to quash Dr. Naik’s U.K. speaking tour later this month, however, were comments he made in a widely circulated 2007 video.

«If [Osama bin Laden] is fighting the enemies of Islam, I am for him….

«If he is terrorizing a terrorist, if he is terrorizing America the terrorist, the biggest terrorist, I am with him,» said Dr. Naik, who has delivered hundreds of talks in India, Canada, the United States and the Middle East. «Every Muslim should be a terrorist.»

Selv har Naik definert utestengelsen fra Storbritannia som en “nidkjær og islamofobisk utestengelsesordre”. Akkurat denne betegnelsen, islamofobisk, falt i særdeles god jord hos meg, da den understøtter min oppfatning av hvordan ytterliggående av ulik avskygninger (Usman Rana, som i dagens Aftenposten definerer Ayaan Hirsi Ali som ekstremist, Marte Michelet, som definerer nær sagt enhver islamkritiker som islamofob, det samme gjelder Antirasistisk senter og SOS Rasisme, mens Rødt skal gjøre Norge til et bedre land ved å stoppe den islamofobe munnen til HRS, og så videre) ynder å definere demokratiske personer som står på frihetsverdienes side som islamofobe.

In his email to the National Post, Dr. Naik pointed to a June 20 statement regarding the «overzealous and islamophobic exclusion order» issued by the U.K. The statement seeks to clarify his comments, which the foundation argues were «taken out of context.»

Ikke overraskende er arrangøren av konferansen Naik nå er utestengt fra mer enn suspekt. Moskeen Abu Huraira i Toronto skapte overskrifter i fjor høst da en gruppe medlemmer forsvant. Det var mistanke om at de hadde tilsluttet seg en militant gruppe i Somalia. Den somaliske imamen Saed Rageah er sentral i moskeen, og har over 1 700 støttespillere på Facebook

The Journey of Faith Conference is chaired by Imam Saed Rageah, whose Toronto mosque, the Abu Huraira Centre, made headlines last fall after a group of young worshippers vanished and were feared to have joined a Somali militant group.

Imam Ragaeh declined an interview request yesterday, but passed along a Web video via email of Dr. Naik defending his comments and promising to challenge the U.K. ban.

According to the Journey of Faith event website, the «hope» of the July 2-4 conference at the downtown Metro Toronto Convention Centre is for Muslims to «renew their forgotten relationship» with the Koran. As of last night, the site still listed Dr. Naik as a featured speaker.