Islam

Islam Net stoppet i siste sving

Et lenge planlagt arrangement i regi av den ytterliggående foreningen Islam Net ble stoppet av ledelsen på Sogn Videregående skole. Over 700 personer hadde bekreftet via Facebook at de skulle delta på arrangementet 21.juni, altså i dag. Grunnen til at utleieavtalen ble kansellert, er VGs søkelys på Islam Nets forbindelser til ekstremister.

Hege storhaug, HRS

Rektor Elin Stavrum ved Sogn sier til VG at hun har ”beklaget beslutningen overfor Islam Net”, mens Islam Net på sin side sier at det er ”trist at enkelte aktører ikke ønsker å samarbeide med oss”. Å beklage at man ikke vil fyre opp under ekstremisme, er vel strengt tatt ikke nødvendig å beklage. At kun enkelte ikke vil samarbeide med Islam Net, får vi håpe er i drøyeste laget, da Islam Net har utmerket seg med ytterliggående holdninger og kontakter i de islamistiske rekkene. Ikke minst omfavnelsen av Zakir Naik, som nå nektes innreise til Storbritannia er klar tale om hva Islam Net står for.

Islam Nets virksomhet ved Høyskolen i Oslo, burde selvsagt vært stoppet umiddelbart, ikke minst for å beskytte muslimer fra press om å medvirke til islamisering av skolens territorium.