Innvandring

I chartertrafikk

Da Regjeringen annonserte at den ville gjøre som Sverige, leie charterfly å lose hjem avviste asylsøkere, rynket mange på nesen. Og da det visste seg at Regjeringen faktisk mente alvor og chartret fly, ble det fremstilt i media som om det var en lyssky aksjon. Men spørsmålet er om det er bortkastede penger, for noen har tydeligvis midler nok til å gå i chartertrafikk. For nigerianeren (34) tok det to måneder innen han var tilbake i Norge.

I dag fremstilles 34-åringen for fengsling i Bergen tingrett, siktet for brudd på utlendingsloven, melder BT.no.

Da nigerianeren i fjor fikk avslag på asylsøknaden, ble han og flere andre sendt med chartret fly til Lagos. Men det tok han bare to måneder før han igjen var på vei til Norge.

– Han har fortalt at han reiste inn i Europa og Norge igjen ved hjelp av menneskesmuglere og med falskt pass, sier politiadvokat Erik Johnstad i Hordaland politidistrikt.

Så holdt han seg i skjul i Bergen. Historien sier derimot ingenting om hva dette kostet nigerianeren og hvor han fikk disse midlene fra. Det hadde faktisk vært det mest interessante med hele historien.

I tillegg til 34-åringen ble også en annen asylsøker (20) fremstilt i Bergen tingrett for varetektsfengsling etter utlendingsloven. Han ble utvist i fjor, men nektet tydeligvis å godta avslaget og har siden holdt seg i skjul i Norge.