Innvandring

Kvinners frihet i Norge i 2050?

En ung kvinne på 19 år kidnappes av foreldrene etter at de bevisst har påkjørt bilen hun satt i sammen med kjæresten. Foreldrene fra Midtøsten fikk hjelp av en venn i en annen bil til å gjennomføre aksjonen, og datteren ble med tvang ført til foreldrenes hus. Fullt bevæpnet politi med automatvåpen, skuddsikre vester og skjold, klarte etter en times forhandlinger å få 19-åringen, som skulle giftes bort, ”løslatt”. Norge er vitterlig blitt et annerledes land etter den ikke-vestlige innvandringen. Kvinners frihet går i revers. Hvem hadde trodd dette for et par tiår siden? Ap ville det imidlertid slik, ifølge Martin Kolberg. I 30 år har Ap systematisk lagt til rette for denne utviklingen, sier Kolberg.

Hege Storhaug, HRS

Vi har fått med alt på innvandringslasset fra den ikke-vestlige verdenen: flerkoneri, ufrivillige ekteskap, kjønnslemlestelse, æresdrap, tvang om å forbli religiøs, frihetsberøvelse i hverdagslivet, et kvinnesyn generelt i en økende del av befolkningen som vi knapt har sett maken til i norsk historie. Nettopp den økende befolkningen med først og fremst muslimsk bakgrunn, burde få enhver borger som er opptatt av frihetsverdier til å stanse opp og ta et ærlig og realistisk blikk inn i fremtiden: hvordan ser Norge ut om 20 år, om 50 år? Tror vi fremdeles at integreringen en dag vil gå på skinner, for ”de” ønsker selvsagt å bli som ”oss”? Hva med den dagen ”de” er så mange at ”vi” må innordne seg ”deres” normer og verdier? For demografien tikker i den retningen. Med demografien tikker også mentaliteten i retning av Mekka og Islamabad.

At ”vi” innordner oss, har for øvrig allerede skjedd i deler av større byer i landet, der først og fremst homofile og kvinner tar forhåndsregler i det offentlige rommet som var ukjente for få år siden.

Spørsmålet er: Tror våre politikere på prosjektet de holder på med? Hva sies på bakrommene når kameraene er slått av? Antakelig noe helt annet enn når kameraene er på. For de kan ikke fornekte åpenbare realiteter lenger. Eller kanskje de mener de kan det – ikke minst fordi media i Norge er så ”flinke” til å underslå virkeligheten med den ene hånden, og skjønnmale med den andre?

I debatt på Mono 20.mars i år, understreket Aps Martin Kolberg med full tyngde at ”vi ville ha et flerkulturelt samfunn”. I ”30 år har vi lagt til rette” for denne utviklingen, for et ”flerreligiøst og flerkulturelt samfunn er bra og nødvendig”. Vi fikk ikke vite hvorfor det flerkulturelle er bra, men vi fikk et hint om hvorfor Ap mener det er ”nødvendig”: folkeforflyttingene i ”den nye verdensutviklingen” fordrer at i en ”sosialdemokratisk tradisjon” kreves det at utviklingen ”håndteres på denne måten” (ca 22 minutter ut i opptaket”). Ja, vel? Tror Kolberg og co at ”folk flest” i Norge synes det er ”kjekt” at den menneskerettslige utviklingen går i revers? Forstod Ap på 1970- og 1980-tallet overhodet hva ”den nye verdensutvikingen” ville bety i et kvinne- og menneskerettighetsperspektiv?

Jeg har hørt fra godt hold at advarslene om innvandringen fra den muslimske verdenen var mange på 1970-tallet, særlig fra norske representanter på aktuelle ambassader. Advarslene skal foreligge skriftlig i UDs arkiv. De ble altså ikke tatt hensyn til. Den historien skulle vært gravd frem – og ansvarlige politikere skulle vært konfrontert.

Her er en historie fra ”det bra og nødvendige flerkulturelle samfunnet”: Foreldrene til 19-åringen som mandag ettermiddag bevisst utløste en bilulykke i Sognstads-tunnelen på vestlandet for å frarøve datteren hennes grunnleggende menneskerettigheter – retten til å elske, og retten til ikke å tvinges inn i et ekteskap – tilhører kategorien personer som har ingenting å gjøre i Norge. Det samme gjelder foreldrenes 36-årige hjelper i en tredje bil. Alle tre er siktet for frihetsberøvelse og sitter i varetekt, melder BT

To biler skal i samarbeid ha sperret inne bilen 19-åringen og kjæresten kjørte, før den ene bilen kjørte inn i bilen til kjæresteparet for å tvinge dem til å stanse.

En politimann som tilfeldigvis ble vitne til ulykken på fritiden, reagerte minst like mye på det som skjedde etter at bilene hadde kollidert.- Vi fikk melding om at en kvinne hadde blitt tatt ut av den ene bilen mot sin vilje, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne.Foreldrene til 19-åringen skal ha tatt med seg datteren med makt, og kjørt fra ulykkesstedet.Tilbake sto den 27 år gamle kjæresten. Politiet tok ham med til stasjonen i Åsane. Der fortalte han etterforskerne om situasjonen.- Kjæresten forklarte at foreldrene til 19-åringen ikke ønsket at de to skulle være sammen, og at hun skulle gifte seg med en annen mann, sier Mevatne.Alle de involverte er fra Midtøsten.Samtidig som 27-åringen ble avhørt, planla politiet aksjon mot familien til 19-åringen på Askøy

– Vi aksjonerte fordi vi hadde opplysninger om at 19-åringen var blitt utsatt for vold og trusler, sier Mevatne, som var jourhavende jurist under aksjonen.Foreldrene skal angivelig ha truet datteren på grunn av at hun trosset deres vilje for å være sammen med 27-åringen.Et vitne mente å ha sett et våpen i forbindelse med hendelsen inne i tunnelen. Det gjorde at politiet ba om tillatelse til væpning.- Dette var noe uklare meldinger. Vi visste ikke hvilket våpen det eventuelt skulle være, men det var nok til at vi på grunn av sikkerheten til politifolkene mente at vi burde være bevæpnet, sier Mevatne.

Utstyrt med automatvåpen, skuddsikre vester og skjold omringet politiet huset til 19-åringens foreldre på Askøy. Ved hjelp av en politimann spesialtrenet i forhandlingsteknikk, klarte politiet etter en time å få 19-åringen ut av huset og i sikkerhet.Politiet pågrep moren (37), faren (41) og en 36 år gammel venn av dem. Aksjonen ble avsluttet i 21.30-tiden mandag kveld.Foreldrene og vennen (36) er alle siktet for frihetsberøvelse. De satt i går kveld fortsatt i politiets varetekt.- Vi har ikke tatt stilling til om siktelsen mot dem skal utvides eller om de skal fengsles, sier politiadvokat Hilde Velde.

Dette er én ung kvinne. Det er tusener der ute som potensielt kan oppleve liknende overgrep hvis de ”tar seg friheten” til å hevde sine lovmessige rettigheter. Majoriteten av dem våger ikke det. Påstanden min underbygges av ekteskapsstatistikk. Forsvinnende på unge med bakgrunn fra den muslimske verdenen gifter seg ut av egen gruppe. De vet konsekvensene av å gjøre opprør og kreve personlig frihet.

Norske myndigheter sloss mot vindmøller som har en roteringskraft dagens lovverk og politiske mentalitet ikke har sjanse til å stå opp mot. Og det kommer til å bli verre. Om det må bli verre for å bli bedre – altså at vi får en voldsom politisk oppvåkning på sikt, og dermed en opprydning – det er ikke enkelt å spå om.

Det som kan slås fast, mener jeg er dette: splittelsen mellom nordmenn og vestlige innvandrere på den ene siden, og særlig muslimske grupperinger på den andre siden, vil føre med seg økende aggresjon i det offentlige rommet og fremmedhat – fra begge hold. Norge blir antakelig aldri igjen hva Norge var i et frihetsperspektiv (særlig for jenter og kvinner) som da jeg vokste opp som barn på 60-tallet, som ungdom utover 70-tallet, og inn i voksen alder på 80-tallet.

Det var altså dette Ap ville.