Politikk

En ”god og gedigen folkeopplysning”?

Det er knapt så man tror hva man leser, men dette er altså sant: et politisk parti liker ikke regjeringens politikk og går sammen med aksjonister og utarbeider en guide for å hjelpe folk å snike seg unna den førte politikken. Det handler om Venstres søsterparti i Danmark, Radikale Venstre (R), som nå aktivt bidrar til at dansk innvandringspolitikk skal raseres.

Hege Storhaug, HRS

”Flyt til Sverige, få en familiesammenføring og flyt så tilbage til Danmark. Så kan din partner få permanent ophold meget lettere, end hvis I bare bor i Danmark og søger familiesammenføring via de stramme danske regler.”

Slik lyder R’s oppfordring til å benytte seg av EUs innvandringsregler og på denne måten unngå dansk innvandringspolitikk. I går offentliggjorde partiet en guide sammen med Dokumentations- og rådgivningscentret for racediskrimination, slik at dansker og innvandrere kan unndra seg krav til bolig, inntekt, tilknytning og alder når de gifter seg med person utenfor EU-området.

Talsperson for integrering, Marianne Jelved, definerer initiativet til R slik:

«God, gedigen folkeoplysning, som vi har følt os foranlediget til at lave, for ministeriet varetager ikke sin vejlednings-forpligtelse godt nok».

– Når par søger om familiesammenføring, fremgår det ikke klart af det materiale, de får, at der er betragtelige fordele ved at søge som EU-borgere, siger Marianne Jelved.

Regjeringspartiet Venstre reagerer naturlig nok kraftig:

Venstres integrationsordfører, Karsten Lauritzen, mener, at det grænser til at være «udemokratisk», når De Radikale forsøger at vejlede indvandrere og danskere, der vil familiesammenføres.

– Det er fair nok, at De Radikale ønsker en anden udlændinge- og integrationspolitik, men de bør respektere de regler, som et flertal i Folketinget har vedtaget, siger Venstres ordfører.

Et bedre eksempel på virkelighetsfornektelse kombinert med russeopptreden, skal man måtte lete etter.