Politikk

Kurt Westergaard er mer populær enn Dronning Margrethe

Tegneren Kurt Westergaard er mer googlet enn statsminister Lars Løkke Rasmussen og Dronning Margrethe av Danmark. Ikke til forkleinelse av Dronningen, men man må kunne si at dette er en god nyhet for bevisstheten rundt Danmark og Europas verdigrunnlag. Altså en ”hurra-nyhet”.

Hege Storhaug, HRS

Jeg er en av de som har fulgt Dronning Margrethe på avstand, og fått et folkekjært inntrykk av henne. Kurt Westergaard har jeg imidlertid fulgt langt nærmere faglig sett, og også fått et folkelig og jovialt inntrykk av. Mildt sagt. Jeg beundrer han dypt, særlig for den måten han takler frihetsberøvelsen og vissheten om at noen der ute er villige till å drepe han om de får anledningen.
Derfor ble jeg ikke overrasket da jeg kunne lese hos Sappho at Westergaard er mer populær enn Margrethe – hvis man skal ta google som et måleinstrument. Uwe Max Jensen rapporterer for Sappho:

Mange har prøvet at google deres eget navn for at se, hvad der står på internettet. Nu kan en svensk hjemmeside tilmed svarer på, hvor mange gange, der bliver googlet på ens navn på en måned. Siden hedder Googlad.nu, og den leverer interessante svar på, hvilke personer og foreninger, der er de mest populære, hvad angår Google-søgninger.Således er Muhammed-tegneren Kurt Westergaard en af de mest populære danskere, hvad Google-søgninger angår. Alene den seneste måned er manden fra den undseelige lokalitet Døstrup nær Hobro blevet googlet 33.100 gange. Selv Hendes Majestæt Dronning Margrethe II, der endda er begunstiget af en mulig fordel i form af en forestående rund fødseldag, må bøje sig i støvet for den jyske bladtegner. 18.100 gange er Google’s søgemaskine blevet sat til at lede efter Dronning Margrethe den seneste måned. Også statsminister Lars Løkke Rasmussen kommer til kort overfor Westergaard. Lars fra Græsted er blevet googlet 9900 gange. Det samme er lederen af Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard.Stor interesse for TrykkefrihedsselskabetTrykkefrihedsselskabet er blevet googlet 1300 gange. Trykkefrihedsselskabets formand Lars Hedegaard er blevet googlet 1900 gange, og lægger man «Lars Hedegård» til, når man op på 2040. Tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen tegner sig med afledte stavemåder for en anelse mere.Søren Krarup ligger på 1900 søgninger, mens Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden (subsidiært Thøger Seidenfaden) tegner sig for tilsammen 1890 søgninger. Imam Abdul Wahid Pedersen (Petersen) følger lige i hælene på Tøger med 1780 søgninger. Mens den tidligere imam Ahmed Akkari er nede på 390 søgninger. Det samme som Århus-biskoppen Kjeld Holm.

Sappho har også sjekket ”populariteten” til svensken Lars Vilks, antakelig like drapstruet som Westergaard grunnet hans ”rundkjøringsshund” som fikk navnet Muhammed. Vilks ble googlet 2 900 ganger på en måned.

Jeg har for øvrig startet å lage en samling kunst/historikk. Muhammedtegningen til Westergaard som utløste den verste internasjonale krisen siden 2.verdenskrig i Danmark, og hunden i rundkjøringen signert Vilks, er på kontorveggen. Hva blir det neste?